Bakanlar Kurulu sonrası Rusya açıklaması

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Suriye'deki iç savaş, bir büyük bölgesel savaş noktasına gelmiştir. Rusya'nın Suriye'de yapmış olduğu alenen savaş suçu. Barışı isteyenler sesini yükseltmeli. Maalesef kalkan uçaklarla Suriye'de siviller vuruluyor. Rusya'nın şimdiye kadar 5 bini aşkın sortisinin yapıldığını biliyoruz" dedi.

Bakanlar Kurulu sonrası Rusya açıklaması

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Terörle mücadele ve şehirlerin yeniden inşasına ilişkin Kurtulmuş, "Birlik, huzur ve demokrasi eylem paketimizin bir gereği olarak bakanlar arası koordinasyon çalışmaları sürdürülüyor. Bu çerçevede terörden arındırılmış Silopi ilçemizde riskli alanların tespit edilmesi, son derece, detaylı titiz bir çalışma Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından tamamlanmıştır. Yapı stokunun yenilenmesi… Çok ciddi bir kentsel dönüşüm planı uygulamaya konulacaktır. Silopi, 7 bin 600 binanın bulunduğu bir ilçemiz. Bunlardan sadece 400'ü ağır hasarlıdır. Geri kalan binaların bir kısmında da hasar vardır. Bütünüyle Silopi'de yeni bir şehirleşme anlayışının ortaya konulması bakımından da örnek bir çalışmayı teşkil edecek.

"SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞ, BİR BÜYÜK BÖLGESEL SAVAŞ NOKTASINA GELMİŞTİR"

Suriye'deki gelişmelere ilişkin Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı: "Suriye'deki iç savaş, bir büyük bölgesel savaş noktasına gelmiştir. Herkesin çok titiz olması gerekiyor. Sınırımızdaki her şeyi yakından takip ediyoruz. Ta uzaklardan gelip bu bölgenin içişlerine karışanlar için kendi bölgesel ve küresel güç denklemlerinden alacakları payla ilgili bir husus olabilir. Ama Suriye topraklarında ortaya çıkan neredeyse her gelişme, Türkiye ile ilgili olarak bire bir ulusal güvenlik, ulusal çıkar meselesidir. Orada bir an önce bir barış sürecinin ortaya konulmasını ve Suriye'de artık daha fazla mahzun insan kanının akmamasını istiyoruz.

MAALESEF KALKAN UÇAKLARLA SURİYE'DE SİVİLLER VURULUYOR 

Maalesef kalkan uçaklarla Suriye'de siviller vuruluyor. Rusya'nın şimdiye kadar 5 binin aşkın sortisinin yapıldığını biliyoruz. Bu sortilerin yüzde 90'nından fazlası, Suriye'deki sivil mevzilere, ılımlı ulusal özgürlük güçlerin üzerine atılmış bombalardır. Sadece yüzde 10 gibi bir kısmı DAEŞ mevzilerine atılmış saldırılardır.

RUSYA'NIN SURİYE'DE YAPMIŞ OLDUĞU ALENEN SAVAŞ SUÇU

Rusya Federasyonu'nun uçakları ile Suriye'de yapmış oldukları bu saldırılar artık alenen bir katliam havasına dönmüş. Alenen bir savaş suçu niteliğine bürünmüştür. Bütün dünyanın, Suriye'de barışı isteyen bütün unsurların, Rusya'nın bu saldırgan tavrına karşı sesini yükseltmelerini talep ediyoruz."


DHA
<< Önceki Haber Bakanlar Kurulu sonrası Rusya açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER