Bakanlıktan Yeni Asya Neşriyat damgalı kitaplara ambargo

Yeni Asya Neşriyat’ın Risale-i Nur basmasının önüne geçen Kültür Bakanlığı bu sefer de Yeni Asya Neşriyat damgalı kitaplara ambargo koydu.

Bakanlıktan Yeni Asya Neşriyat damgalı kitaplara ambargo

Kültür Bakanlığı’nın Risale-i Nurlara bandrol verilmemesiyle başlayan ve Risale-i Nurların devlet tekeline alınmasıyla devam eden süreçte 506. güne girerken, Kültür Bakanlığı bu sefer de ya-yınevleri arasında ayrımcılık yaparak “paralel” iddiasıyla kitaplarını almamaya ve dergi aboneliklerini iptal etmeye başladı.

Kültür Bakanlığı yıllardır Türkiye’de yayınlanan kitap ve dergileri alıp, kütüphanelerine gönderiyordu. Ancak bu uygulamasını özellikle 17/25 Aralık’tan sonra değiştirdi. Bakanlık, kitap alımlarını asgariye indirirken, dergilerin aboneliklerini iptal ya da azaltma yoluna gidiyor.

KİTAP ALIMINI 2015’TE SIFIRLADI

Bakanlık, Yeni Asya Neşriyat yayınlarından 2013 yılında 13 bin 550 lira tutarında kitap alırken, bu rakam 2014 yılında 3 bin 500 liraya kadar indi. 2015 yılında ise seçimi yapılan ancak “imza”dan bir türlü çıkmayan kitap alımının iptal edildiği öğrenildi.

DERGİ ABONELİKLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan Genç Yorum dergisinin alımı aynı “gerekçe” ile iptal edildi. Kültür Bakanlığı 2014 yılında Köprü dergisine 300, Bizim Aile Dergisine 300, Can Kardeş dergisine 400, Genç Yorum Dergisine 300 adet abone olurken, 2015 yılında ise abonelik sayıları Köprü Dergisi, Bizim Aile ve Can Kardeş dergileri için 100 aboneliğe düştü. Genç Yorum dergisinin aboneliği de iptal edildi. 
<< Önceki Haber Bakanlıktan Yeni Asya Neşriyat damgalı kitaplara ambargo Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER