Balbay'dan Binali Yıldırım'a: Efsane geri dönmedi, efsane söndü


CHP İzmir milletvekili Mustafa Ali Balbay, yeniden İzmir'den AK Parti milletvekili adayı olan Binali Yıldırım'ın basın toplantısında Aziz Kocaoğlu'na ilişkin söylediği, "Başkanın elinden tutup onu dolaştıracağım, nerede iş varsa halledeceğim." sözlerine karşılık olarak, "Başkanın elinden tutacağına projelerin ucundan tut, İzmir'in hakkını ver," dedi.

Balbay, Binali Yıldırım'ın bugün Kaya Termal Otel'de düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği sözlerin büyük çoğunluğunun gerçekçi olmadığını belirterek, "Binali Yıldırım kendini efsane geri döndü diye satmaya çalışıyor. İşin gerçeği şudur: O efsane yerel seçimlerde söndü." karşılığını verdi.

Balbay, İzmir'in ulusal bütçeden hak ettiği payı alamadığını, bunu bütün rakamların doğruladığını anımsatarak şunları söyledi: "Binali Yıldırım, İzmir'e barış çubuğu yakarak gelmeyi düşünmüş, bu elbette siyasette olumlu bir şey ama barış çubukları yalanlarla yakılırsa bu barış çubuğu olmaz, saman alevi olur ve hemen söner. Eğer Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projelerine gerçekten katkı sağlamak istiyorsa bunun için Aziz Kocaoğlu'nun elinden tutmasına gerek yok, projelerin ucundan tutsun yeter. İzmir Büyükşehir Belediyesi, her şey bir yana dünyanın hiçbir ülkesinde olmayanı başardı ve ulusal bütçeden karşılanarak yapılması gereken fuar alanını gerçekleştirdi. Binali Yıldırım gerek bakanlığı döneminde gerekse belediye başkan adaylığı döneminde İzmir'e pek çok söz verdi. Projeleri İzmir'in plaklarıyla eşitledi. '35' dedi ama görüyoruz ki o plaklarda sahte çıkmış. 35'in ortasına bir nokta koymuş görünüyor, 3-5 projeden daha fazla gerçekleştirdiği bir proje yok."

Binali Yıldırım'ın, yüzde 1 körfez projesi kapsamında iki yıldır Ankara'da bekleyen ÇED projesi konusunda da gerçekçi sözler sarf etmediğini vurgulayan Balbay, "Sayın Yıldırım ÇED raporunu yetersiz bulmuş, kendisine sormak isterim bu rapordan daha iyi bir ÇED raporuyla karşılaşmış mı? Eğer Ankara'da onlarca bürokratik engel çıkarırsanız tabii ki ÇED raporları aylarca hatta yıllarca sümenaltında kalabilir." diye konuştu.

Balbay, Binali Yıldırım'ın "Milyon Ali" yakıştırmasını sevmeye başlamasına da gönderme yaparak şunları söyledi: "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım'a havuzda biriken paralar nedeniyle Milyon Ali dediğinde dava açmıştı. Yani Milyon Ali yakıştırmasını reddetmişti. Mahkemede bu davayı reddetmişti. Şimdi görülüyor ki Binali Yıldırım Milyon Ali'ye, '1 milyon oy versinler' şeklinde gönderme yapıyor. Demek ki durum şu: Seçimden önce milyon deyince 1 milyon oy, seçimden sonra milyon deyince milyon dolarları havuza koy." CİHAN
<< Önceki Haber Balbay'dan Binali Yıldırım'a: Efsane geri dönmedi, efsane... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER