Balkan ülkeleri mülteci krizini Viyana'da masaya yatırdı


Aylardır mülteci sorunu ile boğuşan Avrupa çözüm için yeniden bir araya geldi. Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un iki hafta önce çıktığı Balkan ülkeleri ziyaretinden sonra bütün Balkan ülkeleri içişleri bakanları Viyada'da buluştu. Ancak mülteci akınını durdurmak için gayret göstermediği iddiasıyla Avusturya'nın eleştirilerine maruz kalan Yunanistan toplantıya davet edilmedi.

Toplantıya katılan Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivıca Dacic yaptığı konuşmada "Krizin çözümü adına en uygulanabilir çözüm, mültecileri mümkün olduğunca ait oldukları ülkelerde tutmaya çalışmak." dedi. Dacic, Sırbistan devletinin mülteciler için bir geçiş güzergahı olgunu ancak bu durumu daha fazla sürdüremeyeceklerini ifade etti.

Bakan Dacic, "Bu noktada, biz iki veya üç günlüğüne 6 bin insana yardım sağlayabiliriz ancak ne binlerce mülteciye uzun süreli barınma imkanı oluşturabilir ne de bizim topraklarımızdan daha önce geçen mültecileri geri kabul edebililiriz." dedi.

KURZ, YUNANİSTAN'I ÇAĞIRMAMA KARARINI SAVUNDU

Mültecilerin AB sınırlarına adımlarını ilk attığı Yunanistan da toplantıya çağrılmadığı için dün Avusturya'ya nota vermişti. Kararı savunan Dışişleri Bakanı Kurz ise Atina'nın mülteci akınını azalmayı değil, gelenleri Makedonya'ya sevk etmeyi sürdürmeye istekli olduğunu açıkça gösterdiğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Balkan ülkeleri mülteci krizini Viyana'da masaya yatırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER