Balyoz davasında bilirkişilerin yargılanmasına devam edildi


Balyoz davasında rapor hazırlayan bilirkişiler hakkında açılan görevi kötüye kullanma davasına devam edildi.

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık TÜBİTAK bilirkişileri, Hayrettin Bahşi, Tahsin Türköz ve Erdem Alparslan katılmadı. Aralarında emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü'nün de bulunduğu 5 şikayetçi ise duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan şikayetçi emekli Hakim Albay Ali Cengiz Şirin, dosyanın İstanbul'da 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 25 Aralık davasıyla birleştirilmesini istedi. Ara kararını veren mahkeme, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılarak, 25 Aralık iddianamesi ve eklerini istedi. Mahkeme, iddianamenin incelenmesinden sonra yargılamaya nasıl devam edileceğine karar verilmesini de kararına ekledi.

Balyoz davasında ilk yargılamada sanıklar çeşitli oranlarda ceza almış ve Yargıtay tarafından bu cezalar onanmıştı. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarından sonra Balyoz ve Ergenekon gibi davalar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'aldatıldık', Yalçın Akdoğan'ın da 'kumpas' şeklinde açıklamaları olmuştu. Anayasa Mahkemesi de Balyoz davasında hak ihlali olduğuna karar vermişti. Bunun üzerine yeniden yapılan Balyoz davasında tüm sanıklar beraat etmişti. Bazı Balyoz sanıkları daha önce bilirkişi raporu hazırlayanlar hakkında şikayetçi olmuştu. Bu şikayet üzerine de üç bilirkişi hakkında dava açılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Balyoz davasında bilirkişilerin yargılanmasına devam edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER