Balyoz'dan tutuklananlar kritik görevlere çağrıldı

Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalar nedeniyle 3-4 yıl cezaevinde yatan kurmay subaylar, başarısız darbe girişiminin ardından kritik ve önemli konumlara yerleştirildi.

Balyoz'dan tutuklananlar kritik görevlere çağrıldı

Milliyet'in haberine göre Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalar nedeniyle  Silivri mahkemelerinde yargılanan ve 3-4 yıl cezaevinde yatan kurmay subaylar, başarısız darbe girişiminin ardından kritik ve önemli konumlara yerleştirildi. “Acil” koduyla göreve çağırılan kurmaylar göreve başladı.

15 Temmuz gecesi yaşanan askeri darbe girişimi sonrasında Kara, Hava ve Deniz kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı’nda çok sayıda general, amiral ve subay tutuklanırken, boş kalan önemli görevlere, “kumpas davaları” olarak bilinen “Balyoz”, “Askeri Casusluk” gibi çeşitli davalardan yargılanan ve beraat eden subaylar getirilmeye başlandı.

Deniz Kuvvetleri’nde hepsi de kurmay olan ve davalardan önce amiralliklerine kesin gözüyle bakılan albaylar, kritik ve önemli konumlara yerleştirildi. Bülent Olcay Sahil Güvenlik Komutanı, Önder Çelebi Amfibi Görev Kuvvet Komutanı, Aykar Tekin Güney Görev Grup Komutanı oldu. Kurmay albaylardan Cem Okyay ve Yankı Bağcıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı emrinde kritik görevlere atandı. “Acil” koduyla göreve çağırılan kurmay albaylar, göreve başladı.
<< Önceki Haber Balyoz'dan tutuklananlar kritik görevlere çağrıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER