Bandırma Belediyesi'nde termik santrali toplantısı


Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Şirinçavuş Mahallesi'nde kurulması planlanan termik santral ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza başkanlığında düzenlenen toplantıya belediye meclis üyeleri, Şirinçavuş Mahalle Muhtarı Hamit Kurt, Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan ve Bandırma Kent Konseyi Sekreteri Necdet Mancınık katıldı.

Toplantıda Şirinçavuş Mahallesinde kurulması planlan termik santral ile ilgili son gelişmeler paylaşıldı, bundan sonraki süreçte atılması gereken adımlar ele alındı.

Kurulması planlanan termik santralin Bandırma'ya ve bölgesinin çevre sağlığını tehdit edeceğini dile getiren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, "Termik santralde yılda 3 milyon 721 bin ton ithal kömür kullanılacak. Yardımcı yakıt olarak da doğal gaz kullanılacaktır. Kurulması planlanan santralin Bandırma'ya kuş uçumu 25 kilometre mesafededir. Şirinçavuş Mahallesine ise uzaklığı 500 metredir. Santralde kömür kullanımından dolayı yılda 550 bin ton uçucu kül, 30 bin ton taban külü ve 168 bin ton alçı taşı oluşumu söz konusu olacaktır. Termik santralin kurulmasıyla birlikte başta Şirinçavuş Mahallesi olmak üzere bölgesindeki diğer mahallelerde yaşayan vatandaşların sağlığı ve çevre sağlığı, deniz, hava ve toprak ciddi şekilde kirlenecektir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bandırma Belediyesi'nde termik santrali toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER