Bank Asya'da geçici yönetimden çalışanlara her ay 15 gün ücretsiz izin


Bank Asya'daki geçici TMSF yönetiminin çalışanlarını her ay 15 gün ücretsiz izne çıkaracağı öğrenildi. Geçici yönetimin bu durumu bir yazı ile personele tebliğ ettiği kaydedildi.

Özgür Düşünce'den Hasan Önal'ın haberine göre bankanın geçici yönetimi çalışanlarına gönderdiği ilgili yazısında, personel sayısındaki azalmanın yüzde 8 ile sınırlı kaldığını aktardıktan sonra mevcut bilanço büyüklüğü dikkate alındığında faaliyete mevcut personel sayısıyla devam etmenin sektör gerçekleri ile örtüşmediği ve bu durumun sürdürülebilir olamayacağı ifade edildi. Çalışanlardan fedakarlık istenen yazıda, yapılacak işgücü planlaması ile ayda 15'er günlük sürelerle ücretsiz izin uygulamasına geçileceği belirtildi.

Banka yönetimi, bir başka yazı ile de isteyen personelle yollarını ayırabileceğini duyurdu. İnsan Kaynakları ve Organizasyon Müdürlüğü'nden gönderilen söz konusu yazıda da kendi isteği ile bankadan ayrılmak isteyen çalışanlardan el yazıları ile yazılmış talep dilekçelerini, ayrılma gerekçeleri belirtilmiş ve yönetici onayı alınmış şekilde kendilerine iletilmesi istendi. Bu çalışanların iş akitlerinin karşılıklı anlaşma (ikale) yoluyla sonlandırılacağı belirtildi.

Bank Asya, 3 Şubat 2015'ten bu yana TMSF'nin atadığı geçici yönetim tarafından idare ediliyor. Katılım bankası tarafından geçtiğimiz gün yapılan bilanço açıklamasında 376 milyon lira zarar açıklandı. Bank Asya'nın geride kalan bir yıla yakın sürede yüzde 44 küçüldüğü hesap ediliyor.

"MEVCUT DURUMDA BANKAYI KİMİN YÖNETEMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI"

Duruma tepki gösteren Bank Asya ortakları, kâr eden bir bankanın bir yılda geldiği durumun ortada olduğunun altını çizdi. Hissedarlar, bir an önce eski durumuna dönmesi için bankanın kendilerine iade edilmesini istedi. TMSF'nin Bank Asya'ya, "Siz bu bankayı yönetemiyorsunuz biz iyi yöneteceğiz." diyerek geldiğini hatırlatan Bank Asya ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş, mevcut durumda bankayı kimin yönetemediğinin ortaya çıktığını kaydetti. TMSF'ye bankayı ortaklarına bırakma çağrısı yapan Taşbaş, "Artık çekilin, bankayı sahiplerine bırakın, sahipleri bankayı yönetsinler. Bankanın hissedarları, çalışanlarıyla gayet iyi ve mutlu bir şekilde bankayı yönetiyorlardı. TMSF yönetimi kalırsa zarar daha da artacak." dedi.

Süleyman Taşbaş, bankanın bir yılda yarıya yakın küçülmesi ve çalışanların işten çıkarılmasının bankanın iyi yönetilemediğinin göstergesi olduğunu söyledi. Taşbaş, "Bankanın yönetimi 11 aydır TMSF'nin atamış olduğu yönetim kurulunda. Bankayı onlar idare ediyorlar. Bankaya geldiklerinde banka artıdaydı, kar açıklamıştı. Şu an zarar ediliyorsa bu açıkçası yönetimin gereği gibi ifa edilmemesindendir." dedi.

Bank Asya müşterilerini bankadan soğutmak için çeşitli çalışmalar da yapıldığını aktaran Avukat Taşbaş, şöyle devam etti:

"Bank Asya'ya yapılanlar, şu an faaliyetteki 52 bankadan birisine yapılmış olsaydı bırakın 11 ay direnmeyi bir haftada bu bankalar kepenklerini indirirlerdi. Bank Asya'nın mudileri bankalarına sadakatle sahip çıktılar. Banka yönetiminin müşterilerini soğutmaya yönelik durumlara son vermesi gerekiyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Bank Asya'da geçici yönetimden çalışanlara her ay 15... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER