Bank Asya'ya çökenler şimdi yandı

Bank Asya'ya el konulmasının iptali amacıyla açacakları dava için ekip kuruldu.

Bank Asya'ya çökenler şimdi yandı

Bank Asya ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş, bankaya el konulmasının iptali amacıyla açacakları dava için avukat, bankacı ve akademisyenlerden oluşan bir ekip kurduklarını açıkladı

Bugün gazetesinden Yelda Ataç'ın haberine göre, Bank Asya ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş, haksız yere el konulan bankayı geri almak için izleyecekleri yol hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Dava önümüzdeki hafta

Taşbaş, BUGÜN’e yaptığı açıklamada, el koyma kararına karşı hazırladıkları dava için geniş bir ekiple çalıştıklarını belirterek önümüzdeki hafta davayı açmayı planladıklarını bildirdi. Halen avukat, bankacı ve akademisyenlerden oluşan 20 kişilik bir ekiple bu sürece hazırladıklarını vurgulayan Taşbaş, şöyle devam etti:

300 sayfalık hazırlık

“Üzerinde çalıştığımız dava dilekçesinin ana metni 52 sayfa. Tamamı ise 300 sayfayı aşıyor. Dava dosyası neredeyse kitap olacak. 60 bin sayfadan fazla da çıktı alacağız” dedi. El koyma kararının yasaya aykırılığını tüm yönleriyle ortaya koyacaklarını belirten Taşbaş, sürekli toplantı yaparak yoğun bir tempoyla dosyayı tamamlamaya çalıştıklarını ifade etti.

'Yalan ve yanlış haberler' için suç duyurusu yapıldı

Süleyman Taşbaş, Bank Asya ile ilgili kasıtlı olarak yalan ve yanlış haberler yaptıkları gerekçesiyle, bazı basın kuruluşları için geçtiğimiz hafta 15 ayrı suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

'Nefret suçu işleniyor'

Başvurularda iftira suçu, planlı olarak yalan haber yapma, suç uydurma, nefret ve ayrımcılık, hakaret, özel hayatın gizliliğini ihlal, ticari sır ile bankacılık sırrının açıklanması gibi suçların işlenmesi nedeniyle tazminat hakkı saklı kalmak üzere, kamu davası açılması ve söz konusu yayınların kaldırılması/ durdurulması talep edildi. Suç duyularındaki bazı dikkat çeken vurgular şöyle.

*Banka hissedarı olan müvekkillerin ve banka aleyhine asılsız, manipülatif, belirli kesimleri yönlendirme gayeli, sistematik bir şekilde haberlerin yapılması hiçbir şekilde kamu yararı ile örtüşemez. Aksine, bu tür haberler kamu yararı açısından tam tersi istikamette intiba uyandırmaktadır.

*Müvekkiller ve banka hakkında sistematik bir şekilde verilen haberin içeriği, veriliş şekli, sunumu toplumda nefret veya ayrımcılık meydana getirmektedir.
<< Önceki Haber Bank Asya'ya çökenler şimdi yandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER