Baransu, 'GDO'lu pirinç' haberinden hakim karşısına çıkıyor


Gazeteci Mehmet Baransu, 'GDO'lu pirinç' haberi nedeniyle açılan darbe davasında ifade vermek üzere Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Başka dosyadan tutuklu bulunan Baransu'nun Silivri Cezaevi'nden Mersin'e götürüldüğü, yarınki duruşma için hazır edileceği öğrenildi.

Balyoz darbe planına ilişkin yaptığı haberler nedeniyle tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturması sonucu 'darbe' davası açılmıştı. 2013 yılında kansere neden olan GDO'lu pirinç haberlerini yaptığı için açılan davada Baransu, 'silahlı terör örgütüne üye olmak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'darbe yapmak' iddiasıyla suçlanmıştı. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi kabul edilen iddianameye 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması da eklenmişti.

İddianameye konu olan haberin, Baransu'nun haber yapma tarihinden 4 ay önce kamuoyuna Hürriyet ve Vatan gazeteleri aracılığıyla duyurulduğu ortaya çıkmıştı. Hürriyet gazetesinde 'GDO bir var bir yok', Vatan gazetesinde ise 'GDO'lu pirincin Türkiye yolculuğu' başlığıyla haber yayınlanmıştı. Tutuklunun olmadığı 66 sanıklı dava yarı Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Gazeteci Mehmet Baransu'nun duruşmada hazır edilmek üzere Silivri Cezaevi'nde Mersin'e götürüldüğü öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Baransu, 'GDO'lu pirinç' haberinden hakim karşısına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER