Barış Günü'nde barış istediler

Barış Günü'nde barış istediler

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde DİSK, KESK ve TMMOB tarafından ortaklaşa basın açıklamasında gerçekleştirildi.

Kızılay İş Hanı önünde gerçekleşen basın açıklamasına DİSK, KESK, TMMOB üyelerinin yanı sıra STK'lar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. DİSK, KESK, TMMOB bileşenleri adına ortak basın açıklamasını Artvin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Jeofizik Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilcisi Hakan Yavuz, gerçekleştirdi.

Yavuz, "Yüksek katılımlı haziran genel seçimlerinde çıkan sonuç Saray'dakinin tüm hesaplarını alt üst etti. Huzuru ve istikrarı 400 vekil şartına bağlayanlar, istediklerini alamayınca zor kullanmaya başladı. Son yıllarda tüm ülkeye iyi gelen çatışmasızlık bitirildi. Ülkenin en güzel gençleri Suruç'ta katlettirildi. Silopi, Tatvan, Nusaybin, Lice, Silvan, Varto'da büyük çatışmalar yaşandı, ortalık kan gölüne döndü. Hastaneler, sağlık çalışanları saldırıya uğradı, aciller dahil sağlık hizmetlerine erişim sağlanamadı. Bu savaş bizim savaşımız değil, savaşa mecbur olan AKP'nin ve halka rağmen yönetim darbesi yaparak anayasal suç işleyen Saray'ın savaşıdır." dedi.

Hakan Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz emek meslek örgütleri DİSK, KESK ve TMMOB olarak; Çocuklarımız ölmesin barış hemen şimdi diyoruz. Kirli hesaplara kurban edilecek bir tek canımız bile yok. Barışın iyileştirici gücüne hepimizin ihtiyacı var." Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Barış Günü'nde barış istediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER