'SMS ile velilere siyasi içerikli mesajlar gönderiyor musunuz?'

'SMS ile velilere siyasi içerikli mesajlar gönderiyor musunuz?'

Manisa'nın Soma ilçesindeki eğitim kurumlardan biri olan Özel Birlik Eğitim Kurumları'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Maliye, SGK, Gediz Elektrik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri tarafından polis eşliğinde baskın yapıldı. Baskına gelen ekipler, "SMS ile velilere siyasi içerikli mesajlar gönderiyor musunuz?" diye sordu.

Yapılan baskında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Soma ilçe Emniyeti ekipleri eşliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Maliye, SGK, Gediz Elektrik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri denetime başladı. Denetimler esnasında görevliler, okul yetkililerine ilginç sorular yöneltti. Yöneticilere, 'Okulumuzda ağırlık bulunuyor mu?', 'Okul sms ile velilere siyasi içerikli mesajlar gönderiyor musunuz?' şeklinde sorular soruldu.

Okula yapılan baskını duyan, öğrenci velileri okula akın edip, destek verdi. Aileler yapılan baskına tepki gösterdi. Okulda 2 çocuğunu okuttuğunu ifade eden öğrenci velisi Ramazan Yılmaz, "Bu denetimler kadar, Soma'da maden ocakları denetlenseydi yaşanan faciadan 301 kişi hayatını getirmedi. Bu okul yılda en az 4-5 kez rutin denetleniyordu. Şimdi ise bu baskın şeklinde denetlemek için gelenlerin ben kişisel bir meselenin olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl yaşanan maden faciası öncesi keşke o madeni dört dörtlük denetleme yapılsaydı belki bu kadar insanın hayatını kaybetmedi. Bu olay gerçekten bizleri çok rencide etti." dedi.

Diğer bir öğrenci velisi Ahmet Arabacı da, "Soma' da böyle bir başarılı bir okulun olmasından biz aileler olarak bundan çok memnun ve gurur duyuyoruz. Ama bu gibi yapılan baskınla bir algı konusu ortaya çıkmasından gerçekten çok üzücü bir durum." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber 'SMS ile velilere siyasi içerikli mesajlar gönderiyor musunuz?' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER