Barolar, Türkiye'deki çocuk istismarlarının haritasını çıkartacak


Bursa'da, 40 ilden gelen baroların temsilcinin katıldığı 'Çocuk Çalıştayı'nda, çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismar gibi olumsuzlukların önlenebilmesi amacıyla önemli kararlar alındı.

Bursa Baro Başkanı Av. Ekrem Demiröz, Almira Otel'de düzenlenen ve gün boyu devam eden çalıştayın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplumun çocuklara hak ettiği değeri vermediğini dile getiren Demiröz, bu nedenle düzenlenen çalıştayın çok verimli geçtiğini ifade etti.

"TBMM'DE ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU KURULMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Bursa Baro Başkanı, alınan kararları şöyle açıkladı: "Şuanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çocuk hakları komisyonu yok. Bu komisyonun kurulması konusunda her baro, kendi ilindeki milletvekillerine ulaşacak ve mutlaka mecliste bir çocuk hakları komisyonu kurulmasını sağlayacağız. Tüm birikimlerimizi aktararak çözümler arayacağız. Bir amacımız da toplumun dikkatini çocuklarımıza çekmektir. Eğer çocuklarımızla ilgilenmez, çocukların geleceği ile ilgili bir şeyler yapmazsak, Türkiye'nin de geleceği yoktur, bunu bilmemiz lazım. Yani daha dün denize girdiğimiz sahillere çocuk cesetleri vuruyor, çocuklar ölüyor, çocuklar şiddete maruz kalıyor ve bununla ilgilenmiyoruz. Bu travmalardan kurtulmanın yolu artık toplumun çocukların sesini duymasıdır."

"HER BARO KENDİ İLİNDE ÇOCUK İSTİSMARI HARİTASI ÇIKARTACAK"

Türkiye'de çocukların maruz kaldıkları olumsuzlukların boyutunu tespit etmek amacıyla her ilde baroların çalışma yapacağını belirten Ekrem Demiröz, sözlerini şöyle tamamladı: "Çalıştayımız bir karar daha aldı. Her baro kendi ilinde bir çocuk haritası çıkartacak. Yani küçük yaşta çalıştırılan çocuklardan, aile içi şiddete ya da istismara maruz kalmış çocukların ve bir Türkiye'nin çocuk haritasını çıkartacağız. Kısa zamanda buna başlayacağız. Vahim bir tablo ile karşılaşacağımızı şimdiden biliyoruz. Amaç ise bu istismarların ve çocuklara yönelik bu travmatik davranışların sona ermesidir. Yetişkinlerimiz unutmasın, oluşturduğumuz bu kirli dünyanın bedelini ödetiyoruz çocuklarımıza. Ve gelecekte de öfke ile büyüyen çocukların bu topluma bedel ödeteceği unutulmasın. Barolar bunu ısrarla takip edecekler."
CİHAN
<< Önceki Haber Barolar, Türkiye'deki çocuk istismarlarının haritasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER