Orman Genel Müdürlüğü: Çavuşbaşı'nda külliye alanı izni yoktur


Orman Genel Müdürlüğü, Beykoz Çavuşbaşı'ndaki Mahmud Efendi Külliyesi'ne yıkım kararıyla ilgili açıklama yaptı. Müdürlük, "Çavuşbaşı mevkiinde külliye olarak verilen herhangi bir izin yoktur. Bu konu ile de çok sayıda şikâyet bulunmakta olup, mevzuatlara göre işlemler gerçekleştirilmiştir." denildi.

Yazılı açıklamada, bahse konu araziyle ilgili 20 Ocak 2014 tarihinde ihale yapıldığı ve 61 milyon 300 bin TL yıllık kira bedeli en yüksek teklifi veren Msn Enerji Besicilik Gıda İnş. Turizm Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. ile kiralama sözleşmesi imzalandığı belirtildi. Açıklamada, "Beykoz Çavuşbaşı mevkiinde Külliye olarak verilen herhangi bir izin alanı yoktur. Söz konusu işlem külliye izni olmayıp, C tipi mesire yeri işletme hakkı kiralamasıdır. Konunun Mahmud Efendi Külliyesi ile kesinlikle bir alakası yoktur. İhalenin gerçeklemesi üzerine taraflarca sözleşme imzalanmıştır.

Burada yapılan denetimler sırasında; vaziyet planında olmayan ek binaların yapıldığı, vaziyet planında zemin artı bir kat olarak onaylanmış olan 3 adet binanın 4'er kat yapıldığı ve taban alanlarının büyütüldüğü, vaziyet planında 200 metrekare ve tek katlı olarak onaylanmış olan kır kahvelerinin taban alanlarının büyütüldüğü ve iki katlı yapıldığı, vaziyet planında otopark alanı olarak onaylanmış olan sahada 11 metre derinliğinde kazı yapıldığı ve yine sahanın bir kısmında ikinci katına devam edilmekte olan inşaat bulunduğu, onaylı vaziyet planına uyulmadığı tespit edilmiştir." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Kamuoyu ile paylaşıldığı gibi C tipi mesire yeri onaylı vaziyet planında öngörülen tesislerin, ihtiyaca cevap vermediği gerekçesiyle idaremize ulaşmış herhangi bir revize vaziyet planı müracaatı bulunmamaktadır. C tipi mesire yerinde nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağı vaziyet planında önceden bellidir ve izinsiz yapıların mevzuatta yeri yoktur. Birimlerimizce, İlgili firmaya imalat aşamasında vaziyet planına uygun davranmaları ve Sözleşme hükümlerine uyulması hususları anlatılmıştır...

Görevlilerce yapılan incelemelerde tüm bu yapılan mevzuata aykırı imalatlar için 'suç zaptı' düzenlenmişler ve görevlerini yerine getirmişlerdir. Yasal işlemler yapılmamış olsa görevliler suç işlemiş sayılacaklardır. Suç zaptı tanzim edilerek Cumhuriyet Savcılığına iletilmiştir. Vaziyet planı dışı yapılan iş ve işlemler yürürlükte bulunan mevzuatlara ve yapılan sözleşme hükümlerine aykırıdır. Bu konu ile de çok sayıda şikâyet bulunmakta olup, mevzuatlara göre işlemler gerçekleştirilmiştir."

CİHAN
<< Önceki Haber Orman Genel Müdürlüğü: Çavuşbaşı'nda külliye alanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER