Başbakan Davutoğlu'dan Bayırbucak saldırısı açıklaması


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne dönük yapılan son saldırıyı kınadıklarını ifade etti. Rus Büyükelçisi'nin gece bakanlığa çağrıldığını duyuran Davutoğlu, "'Teröre karşı mücadele veriyoruz iddiası ile oradaki Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimize dönük yapılan katliamları kimse meşru kılamaz." dedi.

Suriye'de Türkmenlere dönük olarak çok yoğun bir saldırının söz konusu olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu, dün gece boyunca askeri, istihbari ve diplomatik birimlerle değerlendirmeler yaptıklarını açıkladı. Son saldırıların dahi Suriye rejiminin ne kadar kanlı ve barbar olduğunu ortaya çıkardığını ifade eden Başbakan, yapılan saldırının tamamıyla sivillere yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Davutoğlu, "Rus uçaklarının katıldığı bilgisi de söz konusu. Onun için dün gece Dışişleri Bakanımıza Rus büyükelçinin bakanlığa çağrılarak bu konuda gerekli bilgilendirme girişiminde bulunma talimatını verdim. Gece Rusya Büyükelçisi bakanlığımıza çağrıldı. Kendilerine çok açık bir ifade ile eğer Rus Hava Kuvvetleri veya Rusya'nın askeri bir mevcudiyeti DEAŞ'a karşı mücadele edecekse bunu DEAŞ'a karşı yapmalılar. Ama Türkiye'nin sınır boylarında, sivil halka karşı katliam mahiyetinde ve misket bombaları da atacak şekilde eğer sivil halk Türkiye'ye yöneltilir ve yeni bir mülteci akını ortaya çıkarsa bundan bu konuda katkıda bulunan herkes sorumlu olur." diye konuştu.

"TÜRKMEN, ARAP, KÜRT KARDEŞLERİMİZE DÖNÜK YAPILAN KATLİAMLARI KİMSE MEŞRU KILAMAZ"

Türkiye sınırının yakınındaki sivillere dönük her türlü saldırıya anında gerekli tepkilerin ortaya konacağını ifade eden Başbakan Davutoğlu, Bayırbucak bölgesinden doktorlarla bizzat görüştüğünü kaydederek bölgedeki sahra hastanesinde 40 yaralının olduğunu söyledi. Sivil halka karşı yapılan her türlü saldırıya karşı olduklarını yineleyen Aplek Davutoğlu, "Sınır boylarımızda yeni mülteci dalgası oluşturacak saldırılara zaten karşıyız. Bayırbucak Türkmenleri asırlardır orada yaşamış kardeşlerimizdir diğer Suriyeliler gibi. Onlara dönük bu barbarca saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu konuda herkesi duyarlı davranmaya bir kez daha davet ediyoruz. 'Teröre karşı mücadele veriyoruz' iddiası ile oradaki Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimize dönük yapılan katliamları kimse meşru kılamaz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu'dan Bayırbucak saldırısı açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER