Rusya, doping skandalında şok üstüne şok yaşamaya devam ediyor


Rusya'da patlak veren doping skandalının ardından Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF), bu kez Rusya'da yapılması planlanan Dünya Yürüyüş Şampiyonası ve 2016 Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nı iptal etti.

Kasım ayında Uluslararası Doping Ajansı (WADA), Rusya'nın doping testlerinde hile yaptığını iddia ederek Rus sporcuların Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) etkinliklerinden men edilmesini istemişti. Bu teklife uyan IAAF, Bütün Rusya Atletizm Federasyonu'nu (VFLA) kendi etkinliklerinden men etmişti.

Daha sonra WADA, kriterlere uyumsuzluğu nedeniyle Rusya Antidoping Ajansı'nın (RUSADA) lisansını geri çekmişti.

IAAF, bu kez ise Tataristan'ın Çeboksarı kentinde yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası ve yine başken Kazan'da yapılacak 2016 Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nı iptal etti.

3 ve 7 Aralık 2014 yılında Alman ARD televizyon kanalı, Rus sporcuların sistematik doping kullanımı ile ilgili iki bölümlük belgesel yayınlamıştı. Belgeselde yer alan görüntülerde atlet Mariya Savinova, doping yaptığını itiraf ediyordu. Diğer görüntüde ise antrenör Vladimir Kazarin başka bir sporcuya doping ilaçları verdiği kareler yer almıştı.

Bu belgeselin ardından harekete geçen WADA ve IAAF, incelemede bulunmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, doping skandalında şok üstüne şok yaşamaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER