Başbakan Davutoğlu, HDP'li vekilin tweet'ine tepki gösterdi


Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Milletvekili Pervin Buldan'ın, sosyal medyada paylaştığı tweet'ine tepki gösterdi. Davutoğlu, "HDP'li bir vekil, bir kadın siyasetçiye yakışmayacak üslupla tehditler savurabiliyor. Twitter hesabında 'bırakın gitmeyeceksiniz, terk etmeyeceksiniz, bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsiniz' diyor. Bu nasıl bir kendini kaybediştir. Bu nasıl bir savruluştur ki böylesine zelil ifadelerle halkı tehdit etmeye yöneliyor." dedi.

Başbakan Davutoğlu şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının istihdamına ilişkin düzenlenen kura törenine katıldı. Başbakan Davutoğlu, HDP Milletvekili Pervin Buldan'ın, sosyal medyada paylaştığı "Bırakıp gitmeyeceksin. Terk etmeyeceksin. Bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin...." tweet'ini eleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kobani olaylarından bu yana siyasi sicili giderek bozulan HDP şimdi de hendeklerle barikatlarla kendisini var etmeye çalışıyor. Bu yol yol değildir. Hendek siyasetinin bir ötesi yeraltı siyasetidir. Bütün bunlar ise demokrasiye, vatana, halka ihanettir. En başta da HDP'ye gönül veren ona oy veren vatandaşlarımıza dahi ihanet etmektedir. 1 Kasım'da bölgedeki seçmen onlara bir beklentiyle oyunu emanet etti. Onlar ise bu emanete açık bir şekilde ihanet etti. Bu partinin yetkililerine, terörü, zulmü, baskıyı savunanlara sesleniyorum, aldığınız demokratik yetkiyi hendeklere boca ediyorsunuz. İşte tablo ortada bir yandan öğrencilerinden ayrıldığı için yürekleri sızlayanlar, diğer yanda ise bölge insanına eziyet edenler, devletin koruma altına aldığı öğretmenleri tehdit edenler. HDP'li bir vekil, bir kadın siyasetçiye yakışmayacak üslupla tehditler savurabiliyor. Twitter hesabında 'bırakın gitmeyeceksiniz, terk etmeyeceksiniz, bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsiniz' diyor. Bu nasıl bir kendini kaybediştir. Bu nasıl bir savruluştur ki böylesine zelil ifadelerle halkı tehdit etmeye yöneliyor. Bir siyasetçi vatandaşını seçmenini nasıl tehdit ediyor. Sur'da, Cizre'de, Silopi'de bu vatanın her bir güzel köşesinde nerede terör var ise oradan bu terör odakları temizleninceye kadar kesinlikle mücadelemiz sürecektir. Bir kardeşimiz kulağıma 'Bizi bu hainlerden kurtarın' demişti. Diyarbakır Ulu Cami, Bursa Ulu Cami kadar huzurlu oluncaya kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bizim için her iki cami arasında bir fark yoktur. Diyarbakır Sur içi ile İstanbul sur içi arasında bir fark yoktur. Bu peygamberler diyarından bu hainleri temizleyeceğiz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu, HDP'li vekilin tweet'ine tepki gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER