Başbakan Davutoğlu: Karılan harcın içine haram lokma sokmayacağız


Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadının izzet ve şerefi ile oynanmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen bir bileziği hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "O bileziklerle karılan harcın içine haram lokma sokmayacağız." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile kongreye katılanları selamladı ve karanfil attı. Davutoğlu ardından kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Türkiye'de kadınların çok büyük acılar çektiğini kaydeden Davutoğlu, "Fakülte kapılarında öz vatanında parya muamelesine sizler maruz bırakıldınız. Sizlerin geçmiş acılarını bir daha yaşamamanız için siyaset yapıyoruz. Yüzbinlerce genç kızımızın hayatını karttılar ama neticede hak ve hürriyet mücadelesi yanında onlar bütün bu zulümleri tarihe gömecek AK Parti kadrolarını karşılarında buldular. Başörtüsü, dışlandığı her kapıdan içeri girdi. Net ve açık söylüyorum bundan sonra başı açık, başı örtülü ayrımı yaparak hiçbir kadınımızın izzeti ile şerefi ile oynanmasına asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"O BİLEZİKLERLE KARILAN HARCIN İÇİNE HARAM LOKMA SOKMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir kız tarafından verilen bileziği hatırlatan Davutoğlu, "Elindeki son bileziği bir davaya hibe eden, elindeki son imkanı bir davaya gönül koyarcasına ortaya koyan o mübarek kadınları bugün bir kez daha anıyoruz. Zor günlerin, kıt günlerin şartlarını unutmayacağız. O zor günlerde verilen bir bileziğin hukukunu, hakkını hep koruyacağız. Kibre kapılmayacağız. O bileziklerle karılan harcın içine haram lokma sokmayacağız. O bileziğin hatırı için, o kadının hatırası için bu davaya Türkiye'nin her bir köşesinden katkıda bulunan kadınlarımızın hakkını, hukukunu koruyacağız." şeklinde konuştu.

YENİ ANAYASA

Davutoğlu şöyle devam etti: "Demokrasimizi hukuk düzenimizi geliştireceğiz. 12 Eylül anayasası ile daha fazla gidemeyiz. Açık ve net olarak söylüyorum sayımız yetmemiş olsa da konuşarak, topluma mal ederek, millete danışarak bu anayasayı mutlaka değiştirecek, darbe anayasalarına ve darbenin vesayetçi kültürüne son vereceğiz. Millet rızası ve onayı ile yeni ve sivil anayasayı yazacağız. Bu anayasa ile Türkiye'yi gelecek yüzyıllara taşıyacağız."

"YÜREĞİM SOĞUMADI"

Mersin'de öldürülen Özgecan'a da değinen Davutoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Simgeleşen sevgili Özgecan kızımızın iki gün önce sonuçlanan davası hakkında birkaç cümle söylemek istiyorum. Canice öldürülmesi ile halkımızın kalbine ateş düşüren, Özgecan kızımızı katledenler, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldılar. Mübarek annesi ve babası gibi ben de diyorum ki benim de yüreğim hala soğumadı. Üç kız babası olarak ve bütün Türkiye'deki kızların manevi babası olarak yüreğim soğumadı."
CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu: Karılan harcın içine haram lokma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER