Başbakan Davutoğlu Ürdün'de resmi törenle karşılandı


Başbakan Ahmet Davutoğlu ekonomik ve ticari alanlarda anlaşmalar yapmak üzere Ürdün'e resmi ziyaret gerçekleştirdi. Davutoğlu, başkbakanlık binasında Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur tarafından resmi törenle karşılandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yerel saatle 01.35'te Ürdün'ün başkenti Amman'a indi. Davutoğlu'nu Amman Havalimanı'nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye'nin Ürdün Büyükelçisi Sedat Önal karşıladı. Başbakan Davutoğlu iki ülke arasında ekonomik ve ticari alanlarda 10 anlaşma imzalanması beklenen Ürdün'deki görüşmelerine bugün başladı.

Başkentteki başbakanlık binasında Davutoğlu'nu Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, Türk ve Ürdünlü yetkililer karşıladı. İlk olarak meslektaşı en-Nusur ile selamlaşan Davutoğlu, daha sonra Türk ve Ürdünlü yetkililer ile tokalaştı. Ürdün Başbakanlık binasındaki karşılama töreninde her iki ülke milli marşları çalındı. Davutoğlu ve en-Nusur'un tören kıtasını selamlamasının ardından ise ikili görüşmelere geçildi.

Başbakan Davutoğlu'nun gün içerisinde Ürdün Kralı 2. Abdullah ile de görüşmesi planlanıyor. Davutoğlu'nun en-Nusur ve Kral ile görüşmelerinde; bölgedeki son durum, güvenlik ile göç sorunlarına karşı işbirliği ve iki ülke arası ilişkilerin ve koordinasyonunun artırılması hedefleniyor.

Yatırımcılarla da bir araya gelcek Davutoğlu'nun, iki ülke arasında ekonomik ve ticari alanlar başta olmak üzere toplam 10 anlaşma imzalaması bekleniyor.

Öğrenci ve dışişleri bakanıyken de Ürdün'de bulunan Davutoğlu'nun başbakan olarak ülkeye ilk ziyareti oluyor. CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu Ürdün'de resmi törenle karşılandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER