Başbakan, HDP'li vekille böyle tartıştı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde kendisine, Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili İngilizce soru soran HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'yle tartıştı.

Başbakan, HDP'li vekille böyle tartıştı

Türkiye'de devam eden operasyonları ve bu operasyonlara yönelik ABD ve AB'den yapılan uyarıları hatırlatan Kürkçü, "Siz hâlâ Türkiye'nin Suriye'den kaçan mülteciler için de güvenli bir ülke olduğunu düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu ise Kürkçü’nün sorusuna şu cevabı verdi:

"Sayın Kürkçü’nün çalışma gününün Türkçe olarak belirlendiği bugünde Türk Başbakanı’na Türkçe hitap etmesini beklerdim. Kim yaparsa yapsın, ister DEAŞ, ister PKK, ister DHKP-C, kim yaparsa yapsın, eğer sokaklara mayın döşerse, eğer damlara keskin nişancılar yerleştirirse, eğer bomba yüklü arabalarla vatandaşlarımın üzerine saldırırsa onu durdurmak benim asli görevimdir ve bu mücadele siz isteseniz de istemeseniz de her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kendini güvenli hissedene kadar devam edecektir."


KÜRKÇÜ'YE "NİYE TÜRKÇE KONUŞMUYORSUN?" DİYE TEPKİ GÖSTERDİ


Davutoğlu, "Şimdi Sayın Kürkçü, Cizre'de Silopi'de yaşıyor olsaydı, Çocuğunuz mayınla döşenmiş sokaklardan okula gitseydi, bir yakını 10 teröristin roketin atıldığı Cizre, Silopi hastanesinde çalışıyor olsaydı, bir akrabası Kızılay'da yürürken canına kastedilen insanlardan biri olsaydı,herhalde 'gerilla' değil, 'alçak terör örgütü' derdi" dedi.

HDP'li Kürkçü, Başbakan konuşurken, "Sorularıma cevap alamıyorum" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu ise, "Türkçe dinleyip anlamayı bilseydiniz sorunuzun cevabının bu satırlarda olduğunu anlardınız" diye ekledi.
<< Önceki Haber Başbakan, HDP'li vekille böyle tartıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER