Başbakan'dan Diyarbakır patlamasıyla ilgili flaş açıklama!

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır’daki patlamayla ilgili; 1 zanlının yakalandığını, güçlü deliller elde olduğunu, tüm bağlantılarının ve geçmişinin araştırıldığını söyledi.

Başbakan'dan Diyarbakır patlamasıyla ilgili flaş açıklama!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün Diyarbakır'daki HDP mitingi sırasında meydana gelen saldırıyla ilgili olarak bir zanlının yakalandığını duyurdu.

Başbakan Davutoğlu, Konya'da Meram Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Seçim, herkes için hayırlı olsun. Dediğiniz gibi Başbakanlık gibi ağır bir sorumluluk içinde oyumuzu kullandık. Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir karar günü. Herkesin kendi özgür iradesi ile oyunu kullanması vatandaşlık görevi. İradeleri ne yönde olursa olsun bu irade herkes tarafından başımızın üzerinde görülmesi gereken bir iradededir. Selamlaşarak farklı kanaatlerde bulundukları bilseler dahi güler yüz göstererek herkes kendi kanaatini göstersin. Bir olumsuzluk yaşanmaması temennimiz budur" diye konuştu.

"DÜN GECE GEÇ BİR VAKİTTE OLAYLA İLGİLİ BİR ZANLI YAKALANMIŞTIR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP mitingindeki patlamaya ilişkin son gelişmelerin sorulması üzerine, "Haberi alır almaz en şiddetli şekilde kınadık. Tam bir dayanışma ifade ettik. Geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek için ben de aradım. Herhâlde çok meşguldüler ki dönüş olmadı. Dün gece itibariyle geç bir vakitte olayla ilgili bir zanlı yakalanmıştır. Bütün bağlantılarını, geçmişini araştırma talimatı da verdik. Tahkikatın selameti açısından şu an için ismini açıklamıyoruz" ifadelerini kullandı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda geçen cuma günü HDP'nin düzenlediği mitingde yapılan bombalı saldırıyla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada,  "İlimiz İstasyon Meydanı'nda 05.06.2015 günü HDP tarafından yapılan mitingde saat 17.50 sıralarında meydana gelen iki patlamanın faili olduğu değerlendirilen 1 kişi, 06.06.2015 günü gece saatlerinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma titizlikle yürütülmektedir" denildi.
<< Önceki Haber Başbakan'dan Diyarbakır patlamasıyla ilgili flaş açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER