Basın Konseyi Yüksek Kurulu Çeşme'de toplandı


Basın Konseyi Yüksek Kurulu bölge toplantısı, İzmir'in Çeşme ilçesinde başladı. Toplantıya, İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerden çok sayıda Yüksek Kurul üyesi katıldı. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, basın üzerindeki ağır baskılar ve son olarak yedi televizyon kanalının bazı yayın platformlarından çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Türenç, "Basın Konseyi olarak, mesleğimiz üzerinde artarak devam eden baskıların sonlanması için verdiğimiz mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.

Çeşme Belediyesi'nin evsahipliğindeki toplantıda, İzmir'i temsilen Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de hazır bulundu. Çeşme'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Konsey Başkanı Türenç, "Bölge toplantılarını farklı illerde yapmaya gayret ediyoruz. Basın Konseyi'nce belirlenmiş ilkelerimiz doğrultusunda, konseyimize gelen şikayetleri tartışıp açık oylamayla karara bağlayacağız. Öte yandan, gittiğimiz bölgelerde meslektaşlarımızla da biraraya gelip karşılıklı işbirliği ve diyaloğu arttırmaya gayret ediyoruz. Evsahipliği için Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.

'MESLEĞİMİZ ÜZERİNDEKİ BASKILARIN SONLANMASI İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Türk basınının zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Pınar Türenç, toplantıda şikayetlerin yanısıra ülke gündemine ve gazetecilik üzerindeki baskılara yönelik de değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi. Türenç, şunları kaydetti: "Umuyoruz ki yapılan yanlışlardan bir an önce dönülür ve umuyoruz ki basın ve ifade özgürlüğü önünde hiçbir engel kalmadan, gazeteciler özgürce yazıp konuşabilir. Yasaya aykırı her türlü girişimin karşısındayız."

Başkan Dalgıç ise Basın Konseyi üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Basının, toplumun gözü, kulağı ve sesi olduğunu ifade ederek, sesinin kısılmaya çalışılmasının toplumu nefes alamaz duruma getireceğini söyledi.

İki gün devam edecek Basın Konseyi Yüksek Kurulu bölge toplantısı çerçevesinde üyeler, ilçenin tarihi ve turistik yerlerini de gezecek. CİHAN
<< Önceki Haber Basın Konseyi Yüksek Kurulu Çeşme'de toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER