'Basın üzerinde kurulan baskılar halkın haber alma özgürlüğüne darbe vurdu'


CHP Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Özge Arslan, basın üzerinde kurulan baskılar ve hapsedilen gazetecilerin, basın özgürlüğüne ve dolayısıyla halkın haber alma özgürlüğüne ciddi darbeler vurduğunu söyledi. CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka ve Arslan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi.

İl binasındaki toplantıda konuşan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Arslan, basın özgürlüğünde Türkiye'nin 2002'de 180 ülke arasında 99. sıradayken 2014 yılında 149. sıraya gerilediğini söyledi. Özge Arslan, "2015 yılında yaşanan hak ihlalleri dikkate alındığında Türkiye'nin daha da gerilere savrulacağı açıktır. İnsan haklarının korunması ve hukukun üstünlüğü, günümüz demokrasilerinin en temel göstergesi durumundadır. İnsan hakları ve demokrasi konusunda içinde yaşadığı coğrafyaya örnek teşkil etmesi gereken Türkiye, AKP döneminde kendisi bu alanda sorunlu hale gelmiştir." dedi.

Bozyaka ise şunları söyledi: "Hak ve özgürlüklerin teminini imzasıyla taahhüt eden Türkiye'de, insan haklarının ve insanca yaşamın geldiği nokta maalesef içler acısıdır. Sendikal hak ve özgürlüklerini kullandıkları için işlerinden olan işçiler, istemediği çalışma koşullarında can veren emekçiler, gerek özelleştirilerek gerek yıkılarak yok edilen kültür. Düşünceleri ve bilimsel eğitimleri ellerinden alınan çocuklar, gençler. Dörtbir tarafta kol gezen ayrımcılık. Ötekileştirmeler, hor görmeler ve yaşam hakkı elinden alınan insanlık. Her yeni güne, ifade ve basın özgürlüğüne vurulan darbelerle uyanmaktayız. Demokratik hakkın bir gereği olarak gerçekleştirilen gösterilerde, güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandığına ve hattâ insanların yaşama hakkının bu yolla ihlal ettiğine şahit olmaktayız. Özellikle son yıllarda AKP hükümetlerinin özgürlükler konusundaki sınırlayıcı düzenlemeleri, ülkemiz adına korkutucu bir hal almıştır." CİHAN
<< Önceki Haber 'Basın üzerinde kurulan baskılar halkın haber alma özgürlüğüne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER