Başkan Aziz Kocaoğlu: Genel başkanımıza İzmir'den aday olmasını önermiştim


İZMİR (CİHAN)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletvekilliği için İzmir'de 2. Bölge'den ön seçime girme kararı parti teşkilatını heyecanlandırdı. Kılıçdaroğlu'nun ön seçime girme kararını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ortak açıklamayla değerlendirdi. Aziz Kocaoğlu,"Genel başkanımıza İzmir'den aday olması önerimi bir kaç kez yineledim. 'Neden olmasın, İzmir'e gelirsem ön seçime girerim' demişti. Bizi kırmaması, olumlu dönüş yapması ve aday olması bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor." dedi.

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, Kılıçdaroğlu'nun ön seçime girme kararı sonrası toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve ilçe belediye başkanları ortak açıklama yaptı. Katılımcılar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili aday adayı olması ve ön seçime girmesinden mutluluk duyduklarını dile getirdi.

"OYUNU İZMİR'DE KULLANACAK"
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de 2. Bölgeyi kendisinin tercih ettiğini söyledi. Genel seçimin, İzmirliler ve Türkiye'nin kötü kaderini değiştiği günlerin başlangıcı olacağını aktaran Serter, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Başbakanı 7 Haziran'da İzmir'de seçilecektir. Genel başkanımız ön seçime girerek tüm Türkiye'ye örnek bir davranış sergiledi. Olgun ve demokratik tavrı nedeniyle kendisine teşekkür ediyoruz. Biz AKP gibi İzmir'de Başbakanlık ofisi için yer aramıyoruz. Genel başkanımızı İzmir'den seçerek Ankara'ya Başbakan olarak gönderecek güçteyiz. 2'inci bölgeden ön seçime girmesi de genel başkanımızın kendi takdiridir. Çok başarılı olacağımızı düşünüyoruz. İki bölgede 8-8 hedefi koymuştuk, şimdi ikinci bölge 9 milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz. Kontenjan sayısı konusunda da genel merkez yöneticileriyle görüştüm. Sayıyı geri çekme yok. İki bölgede de 3'er kontenjan uygulanacak. Genel başkanımızın adaylığı, diğer adaylar için handikap değil, seçilecek olan adaylara güç katacaktır. Genel başkanımızın birinci çıkması için yönetim ve örgüt çalışanları olarak risk görmüyoruz. Kendisi başımızın tacıdır. Örgütümüz bütün gücüyle genel başkanımızı desteklemektedir. Seçim kampanyası için genel başkanımız 50'ye yakın ilde seçim kampanyasına katılacak. İzmir'de örgütlerimizle kendisini aratmadan sratejik çalışma gerçekleştireceğiz. Genel başkanımız oyunu İzmir'de kullanacak. Hepimiz genel başkanı temsil ediyoruz. Güneş artık batıdan, Ege'den doğacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den ön seçime girmesinin kendisi için sürpriz olmadığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "Genel başkanımıza İzmir'den aday olması önerimi bir kaç kez yineledim. 'Neden olmasın, İzmir'e gelirsem ön seçime girerim' demişti. Bizi kırmaması, olumlu dönüş yapması ve aday olması bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor. Örgütler ve belediye başkanları olarak kendisini İzmir'de ağırlamaktan, İzmir'in milletvekili yapmaktan çok büyük memnuniyet duyacağız. Adaylığı tüm örgütümüzü daha da motive edecektir. Sadece ikinci ve birinci bölgede değil tüm Ege'de CHP genel başkanını ağırlayacak ve buradan milletvekili çıkaracak. İnşallah Başbakan olacaktır" dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Aziz Kocaoğlu: Genel başkanımıza İzmir'den... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER