DBP ve HDP Iğdır'da ortak Nevruz kutlaması yaptı


IĞDIR (CİHAN)- Iğdır'da, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokrat Partisi (HDP) tarafından Nevruz kutlaması yapıldı. Kılıçlar Anıtı arkasındaki boş alanda yapılan Nevruz programına HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP-HDP Iğdır il, ilçe ve belde eş başkanları, belediye eş başkanları, Iğdır il genel meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Programda konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürt sorunu hakkındaki söylemlerinin birbirini tutmadığını savundu. Yüksekdağ, "2015 Nevruzu'ndaki bu direnişimiz ve bu bayramımız onları daha çok üzecek. Onları daha çok telaşa, paniğe sürükleyecek. Bakın Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkmış konuşuyor. 2006'da Kürt sorunu benim sorunumdur diyen bir siyasetçi, aradan 9 yıl geçmiş Kürt sorunu diye bir sorun yoktur diyebiliyor. Siz bir cumhurbaşkanı olarak çıkıp bu sözleri sarf ederseniz. Bu halk da size çıkıp alanlarda yuh der." dedi.

"BARAJLARLA HALKIMIZIN TEMSİLİYET GÜCÜNÜ ÇALDINIZ"

Yüksekdağ, seçim barajı ile Kürt halkının temsiliyet gücünü ileri sürerek, "Bize diyorlar ki neyiniz eksik? Bizden çaldığın oylar eksik her şeyden önce. Siyasi temsiliyetteki anti demokratik faşist o seçim barajınızla halkımızın siyasi iradesini çaldınız. Oylarımızı çaldınız. Temsiliyet gücümüzü çaldınız. İşte biz bizden çaldıklarınızı almak için mücadele ediyoruz. Bizden çaldığınız o demokratik hakları da o oyları da sizden söke söke alacağız." şeklinde konuştu.

Iğdır'ın, bütün halkların bir arada yaşadığının en güzel örneği olan bir şehir olduğuna vurgu yapan Yüksekdağ, "Iğdır bütün halkların bir arada yaşadığının en güzel örneğidir. Iğdır'da tüm halklarımızı emeğiyle ve onuruyla geçinen bu topraklarda eşitçe, kardeşçe bir arada yaşamak isteyen kardeşlerimizi birbirinden ayırmaya çalıştılar. Biz Mezopotamya ve Ortadoğu topraklarında nasıl tüm ezilen halkları bir araya getirdiysek, kardeşliğin mimarı olduysak ve o halklarımızın yaşamını, onurunu, özgürlüğünü, şerefeni savunduysak, Iğdır halkının da onurunu şerefini sonuna kadar biz savunacağız. Iğdır'da kardeşliğin teminatı özgürlük mücadelesidir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, HDP Eş Başkanı Yüksekdağ ve beraberindekiler Nevruz ateşini yaktı. Sanatçı Agiri Jiyan ile Özlem Gerçek'in konseri ardından program olaysız bir şekilde son buldu.

CİHAN
<< Önceki Haber DBP ve HDP Iğdır'da ortak Nevruz kutlaması yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER