Başkan Karaçanta: Kars'ı görmeyen 'Türkiye'yi gezdim' demesin


Kars'ın Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şehrin turizm değerlerini anlattı. Yerli, yabancı turistleri Kars'ı görmeye çağıran Başkan, "Kars'ı gezip görmeyen Türkiye'yi gezdim, bilirim demesinler." dedi.

Murtaza Karaçanta, 'en güzel rüyam, hedefim, gerçekleştirmek istediğim en büyük idealim' dediği Kars için düşüncelerini kaleme aldı. Doğup büyüdüğü, doyduğu şehir olan Kars için Başkan, yüce Yaradan'ın kendilerine bu şehrin bir hediyesi olduğunu vurguluyor. Havasına, suyuna ve Sarıkamış şehitlerine değinmeden geçmeyen Başkan Karaçanta, menkıbeler diyarı, tarihi medeniyetlere ev sahipliği yapan ve bir manada yalnızlıkların şehri olan Kars'ın 40 küsür tabyası, tarihi hanları, hamamları eşsiz mimarisi ile göz kamaştıran dokusunu, evliyalar ve ozanlar yatağı olmasını anlatıyor. Başkan yerli, yabancı turistleri şehre bekliyor.

BİR DÜNYA BİR ARAYA GELSE ANİ ETMEZ!

Ani antik şehrine değinmeden geçmeyen Başkan, "Bir dünya bir araya gelse, bir Ani etmez ki Alparslan'ın ilk Anadolu'ya girdiği kapıdır. Kars ilklerin şehridir, ilk Cumhuriyetin kurulduğu topraklardır." diyor.

Şehrin turizm değerlerine atıfta bulunan Başkan Karaçanta, "Kristal kar gibi kayak sporu için önemli bir maddeyi elinde bulunduran Sarıkamış ilçemiz ile sütümüz, kaşarımız, balımız ile yaylalarımız, dağlarımız ve Kars çayımız ile hiç bir yerde bir arada bulamayacağınız, Osmanlı, Selçuklu ve Baltık mimarimiz var." ifadelerini kullanıyor.

YİĞİDİN HARMAN OLDUĞU DİYAR KARS

Soğuk toprağın, sıcak kanlı insanları ile yiğidin harman olduğu Kars'ı hak ettiği yere taşımanın boyunlarının borcu olduğu aktaran Başkan, şunları kaydediyor: "Ey Allah'ım sen fırsat verdin, belediye seçimleri ile iş başına geldik, sen fırsat ver doyduğumuz topraklarımıza sahip çıkalım. Değerlerine değer katalım, Sultan Alparslan'ın emaneti Ani'ye Alperenlerin şehitlerin en yücelerinden Ebu'l Hasan Harakan-i Hz.'ne yiğitler konağı Kars kalesine, kalenin manevi bekçisi Celal Baba, Arap Baba'ya sahip çıkalım. 'Can sağ iken yurt vermeyiz düşmana' diyen ozanlara şahı Aşık Şenlik Baba'ya ve memleketi turizm cenneti Çıldır Gölüne değer verelim. Sözlerin ustatları merhum aşıklarımız Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıoava abimize yazdıkları sözlerine sahip çıkalım."

Yola çıkarken bir çok sıkıntıyı görerek, bir çok derdi tespit ederek koca bir yükü omuzlamaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan, "Hakkın ve halkın desteği ile sıkıntıları yeniyoruz." diyor. CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Karaçanta: Kars'ı görmeyen 'Türkiye'yi gezdim'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER