Başkan Kazım Kurt: Küçük Sanayi planlarını sümen altında sakladılar


Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt, "Küçük sanayi planlarını sümen altında sakladılar, incelemediler, geciktiriyorlar." dedi.

Başkan Kurt, küçük sanayi sitesi ile ilgili Odunpazarı Belediye Meclis salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya küçük sanayi sitesi dönüşüm ile ilgili ihaleyi alan firma yetkilileri de katıldı. Ekim ayında büyükşehir belediyesine göndermiş oldukları 1/5000'lik planların AK Partili meclis üyeleri ve imar komisyonu üyelerince incelenmediğini anlatan Başkan Kurt, oyalandığını ve bunun doğru olmadığını söyledi. Sanayi çarşısı projesinin mutlaka geçmesi gerektiğini aktaran Kurt, "Komisyonunda bunu oyalamadan ya bir rapor vermek suretiyle meclise göndermesini ya da bu işi kabul etmiyoruz, reddediyoruz demesini, bizimde ona göre hukuki haklarımızı kullanacağımızı söylemek isterim." dedi.

Kurt, bazı arkadaşlar tarafından basın açıklamalarıyla küçük sanayi çarşısı projesinin yanlış bir proje olduğu ve bu nedenle geçmediğini söylediğini aktardı. Odunpazarı Belediye Başkanı, "Şuana kadar imar komisyonunda gündeme alınarak yapılmış bir inceleme yoktur. Bekledi dosya sümen altında bekledi, hiçbir inceleme yapılmadı. Bizim ısrarlarımız üzerine geçen ay proje müellifi tarafından AKP'li Odunpazarı, Tepebaşı ve Büyükşehir İmar komisyonu üyelerine bir brifing verildi. 2010'da büyükşehir kentsel dönüşüm kararı aldı. 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi'nde CHP Partili Meclis üyesi sayısı daha çoktu. 2012'de AKP'li olan Odunpazarı Belediyesi, Küçük Sanayi Çarşısının kendisi tarafından yapılmasının daha doğru ve şık olacağını söyledi. Bunun üzerine yine CHP'li Büyükşehir Meclisi çoğunluğu mantıklı bularak oy birliği ile bunun Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılmasını kararlaştırdı. Demek ki doğru ve mantıklı olan işi CHP'li belediye meclis üyeleri destekledi. Hiçbir komplekse kapılmadan AKP'li Odunpazarı Belediyesi bunu yapsın dedi. Bugün işler tersine döndü, Odunpazarı Belediyesi CHP'li oldu, Büyükşehir Belediyesinde büyük bir çoğunluk AKP'li oldu. Ekim ayında Büyükşehir Belediye Meclisine planları gönderdik. Bu projeyi meclise getirmek istemeyen AKP'li Meclis çoğunluğu çeşitli bahanelerle bugüne kadar oyaladı."

'ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR YAPIYORLAR'

Çalışmayı şeffaf, katılımcı ve halkla birlikte yaptıklarını anlatan Kurt, "Şimdiye kadar yaptığımız bu toplantıların tamamı bu doğrultudadır. Biz toplantılarla halkı bilgilendirmeye devam edeceğiz, planlarımızın ortaya çıkması halinde bence Büyükşehir Belediyesi'nin meclisi ya da imar komisyonu bu aşamada şu konu da karar verecek. Net bir duruş yapacak, küçük sanayi sitesi kentsel dönüşüm uygulaması zorunlumu değil mi? Bu konu da Büyükşehir İmar komisyonu meclisinin bir an önce net bir durum sergilemesi ve kararını vermesi gerekir. Ya olacak ya da olmayacak." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Kazım Kurt: Küçük Sanayi planlarını sümen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER