Başkan Kocamaz: Bu kentte yaşayan herkes Mersin'in asli unsurudur


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,
Mersin'de yaşayan herkesin bu şehrin asli unsuru olduğunu söyledi.

BaşkanKocamaz, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi'nin düzenlediği 'Oruç Lokması' davetine katıldı.

Vatandaşlarla beraber dualara eşlik eden Başkan Burhanettin Kocamaz, Mersin'de yaşayan herkesin bu şehrin asli unsuru olduğunu söyledi. Hiç kimseyle ayrı gayrı bir düşüncelerinin olmadığını aktaran Kocamaz, "Bu ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bin küsur yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Geldiğimiz yerlerden de biz bu topraklara beraber geldik. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Dolayısıyla bizim her zamankinden daha fazla birleşmeye, bütünleşmeye ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Herkesin birbirinin eksiğini tamamlamakla yükümlü olduğunu vurgulayan Kocamaz şöyle devam etti: "Dolayısıyla bizler hiçbir zaman kendimizi sizden ayrı düşünmedik. Bu ülkede birlikte yaşıyorsak, birbirimize her türlü tahammülü, her türlü anlayışı göstereceğiz. Hem Mersin'imize, hem de ülkemize sahip çıkacağız. Sizlerle bir arada olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Allah hepinizin orucunu kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Toroslar Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Hüseyin Değerli, Başkan Burhanettin Kocamaz'ın Alevilere yönelik verdiği hizmetler sayesinde, ibadetlerini özgür bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Değerli, "Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz, biz Alevilere, göreve geldiği ilk günden bu yana hep destek oldu. Bizlere ibadetlerimizi özgürce gerçekleştireceğimiz yeni cemevleri kazandırma konusunda çok önemli adımlar attı. 12 Muharrem orucumuzun yemeğini de bizlere temin etti. Kendisine hizmetleri ve bugün bizimle beraber bu davete katıldığı için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Kocamaz: Bu kentte yaşayan herkes Mersin'in asli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER