Başkan Kocaoğlu: Çalmadık, çırpmadık, soymadık


İzmiryükşehir Belediye Meclisi'nin kasım ayı yedinci oturumu, Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde yapıldı. Toplantıda muhalefet partisi temsilcilerinin, ulaşım ihalesinden sonra yaşanan sıkıntıyla ilgili iddialarına cevap veren Kocaoğlu, "Ücret toplama sisteminde bir sorun yaşadık. Türkiye'de herkesin başına gelen iş. Bir afet yaşadık, bir kriz yaşadık. Çalmadık, çırpmadık, soymadık. Bunu çözmek için de geceli gündüzlü uğraştık. Ne yapsaydık? Otobüsleri çalıştırmasa mıydık? Mahkeme süreci devam ediyor. Yargının sonucunda ne karar çıkarsa uygulayacağız. Bunun başka bir yolu, yöntemi var mı? Varsa getirin uygulayalım." dedi.

ESHOT bütçesinin görüşüldüğü oturumda AK Partili meclis üyeleri, Başkan Kocaoğlu ve yönetimini eleştiri yağmuruna tuttu. ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2016 mali performansı ve gelir gider bütçesi görüşülerek karara bağlandı. AK Parti'nin ret oyu verdiği bütçe tasarısı, CHP ve MHP gruplarının onayıyla oy çokluğuyla kabul edildi. Tasarıda 727 milyon 116 bin 846 lira gider, 644 milyon 486 bin 846 lira gelir olarak belirlendi. Aradaki 82 milyon 630 bin liralık zarar ise yine sermaye artışıyla, yani belediye kasasından karşılanacak. CHP grubu adına söz alan Deniz Yücel, bunun İzmir'e yakışan bir bütçe olduğunu söyledi. Yücel, "İzmirlilere kaliteli bir toplu ulaşım sunulmaktadır. ESHOT, sosyal belediyecilik anlayışına ve kentin yapısına uygun projelerle yoluna devam etmekte ve vatandaşlardan takdir toplamaktadır. İzmir'e ve İzmirlilere yakışır, kaliteli bir ulaşım hizmeti sunmak üzere çalışmalar devam etmektedir." dedi.

AK PARTİLİ DOĞAN: ESHOT BASİT BİR TABELA ŞİRKETİ HALİNE GETİRİLECEK

AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ise bütçeyi yetersiz gördüklerini ifade ederek, "ESHOT, ciddi anlamda çöküş içerisindedir. Şekilsel düzenlemeden öteye geçmeyen, ruhu olmayan bir bütçe söz konusu. Gelirlerin giderleri karşılamadığı, yüzde 12 açık veren bir bütçeyle karşı karşıyayız. Yine gelirle giderin birbirini tutmadığı borçlu bir bütçeyle, yeni bir kamu zararı tablosuyla karşı karşıyayız." diye konuştu.

AYDOĞAN: ESHOT İŞİNİ YAPIYOR

Doğan'dan sonra söz alan Meclis Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmirlilere bu bütçenin helâl–i hoş olmasını dileyerek, "Yıllardır ESHOT'a kadro istiyoruz, gelmiyor. 4-5 bin kişi çalışıyor. Bin 250 norm kadromuz var. İzmir'de yerel yönetim, sadece İzmirliye ulaşımı sübvansiyon için 501 milyon lira harcıyor. Avrupa ve dünyadaki diğer ülkelerde devlet, ulaşıma sübvansiyon yapıyor ama bizde bu işler biraz farklı yürüyor. Helâl–i hoş olsun. Gönül isterdi ki merkezî hükümet, belediyelere mazotta ÖTV gibi indirimler yapsın. Biz bunları yük olarak görmüyoruz. Biz bunları zarar görmüyoruz. Bu bizim için şereftir. ESHOT ziyan etmiyor, ESHOT işini yapıyor." dedi.

'BİZDE ADRESE TESLİM İHALE YOK'

ESHOT'ta yaşanan krizle ilgili eleştirilere cevap veren Başkan Kocaoğlu ise şunları söyledi: "Adrese teslim ihaleyi, bu mecliste bir daha söylememenizi tavsiye ederim. Burada 12 senedir adrese teslim ihale yapılmadı, bunu herkes biliyor. Gizli kapaklı işlerle bizim işimiz yok, olmadı. Ne dinlemelerden geçtik, nelerden geçtik, ne suçlamalardan geçtik. Yok kardeşim, yok. Bizim duruşumuz, yapımız, ahlâk anlayışımız belli. Biz buraya namusumuzla hizmet etmeye geldik, alnımızın akıyla evimize gideceğiz. Ömrümüz olduğu müddetçe de sokakta tek başımıza gezeceğiz. Kimseyi ayırmadık. Ayrım yapmadan herkesin işini görmeye, eşit hizmet götürmeye çalışıyorum. İsraf. Nerede ne yendiyse, ne israf edildiyse, nerede ne saltanat yapıldıysa artık. Biz çalışmaya ve başarmaya devam edeceğiz. Aktarmalı sistem devam ediyor, vatandaş memnun. Politika dışında buna tepki gösteren yok. Havalimanından bin, Aliağa'da in, 2,25 lira. Nerede görülmüş? Var mı böyle bir sistem?" CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Kocaoğlu: Çalmadık, çırpmadık, soymadık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER