Batman'da 2 yeşil alan tehdit altında


Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, kentte 2 yeşil alanın tehdit altında olduğunu söyledi.

Esentepe Mahalle meşkindeki baro binası bitişiğinden spor sahası ve Belediye Konukevi yoluna kadar, mülkiyeti Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait olan 16 dönümlük 2216 no.'lu parselin otel ve sağlık merkezi alanı olarak tahsisi edilmesi ile ilgili işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Batman Belediyesi tarafında Kuyubaşı Toki'de 6 dönümlük park alanın yol ve araç park alanına dönüştürülmesi yönünde projenin geliştirilmesi çevrecilerin tepkisine neden oldu. İki yeşil alanın betonlaştırılması projesine tepki gösteren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, yeşil alanlara sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Kavuş, yeni adliye binasının karşısında bulunan sportif ve yeşil alan ile Kuyubaşı TOKİ'de sağlık ccağı bitişiğindeki yeşil alanın betonlaştırılması tehdidi altında olduğunu belirtti. Esentepe Mahallesi ormanlık alanını da içine alan ve mülkiyeti hazineye ait 16 dönümlük alanın otel ve sağlık tesisi alanına dönüştürülmesinin planlandığını ifade eden Kavuş, Kuyubaşı TOKİ'deki park alanının ise belediye otobüs park alanı olarak kullanılacağını bildirdi.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, bu projeye karşı çıkacaklarını belirterek şunları kaydetti: "Hızla betonlaşmanın sürdüğü Batman'da iki önemli yeşil alanın tehdit altında olması bizleri üzüyor. Söz konusu alanlarda yüzlerce ağaç kesilecek. Her ne sebeple olursa olsun bu ağaçların kesilmesine yol açacak bir projeye karşı seyirci kalmamız söz konusu değildir. Yine doğru dürüst bir park ve yeşil alanın bulunmadığı TOKİ'de bir park alanın amacı dışında kullanılmasını da doğru bulmuyoruz. Bu her iki yanlış uygulamadan derhal vaaz geçilmesini talep ediyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Batman'da 2 yeşil alan tehdit altında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER