Batman'da tombalacılara operasyon: 1 tutuklama


Batman'da tombalacılara yönelik operasyonda kumar malzemeleri ve esrar maddesi ele geçirilirken, kumar oynayanlara para cezası, iş yeri sahipleri hakkında ise yasal işlem uygulandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince il genelinde vatandaşların huzur ve sükununu sağlamak, gençlerin ve çocukların suça karışmalarını önlemek amacıyla umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde, park ve bahçelerde, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde kontroller yapıldı.

Ahlak Büro Amirliği görevlileri, alınan ihbarların değerlendirilmesi neticesinde kumar oynandığı tespit edilen ve kıraathane olarak faaliyet gösteren iş yerine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda, tombala olarak tabir edilen kumar oyunu için oluşturulmuş olan bir düzenek ve içerisinde rakamların yazıldığı toplar, tombala kartları, oyunlarda kullanılan çeşitli sayıda çay pulu, rakamları yansıtmada kullanılan 1 kamera, 5 adet televizyon ele geçirildi.

Ayrıca, iş yerine düzenlenen operasyonda 2 adet bidon içerisinde 1 kilo 500 gram esrar maddesi ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
İş yerinde bulunan 17 kişiye 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 34. Maddesi gereği 219'ar Türk Lirası idari para cezası verildi. İş yeri sahibi olduğu belirlenen ve gözaltına alınan 2 kişi ise ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheli şahıslardan 1'i, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Batman'da tombalacılara operasyon: 1 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER