Batman'da yola tuzaklanmış bomba imha edildi


Batman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Batman-Kozluk kara yolu ile Kozluk Çayönü köyü ile Dilimli mezrası arasında bulunan köprüye yerleştirilen el yapımı patlayıcıların imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Batman il genelinde bulunan ana yollar, tali yollar ve bu yollar üzerinde bulunan köprü ve menfezlerin altları ve çevrelerinde her gün düzenli olarak mayın ve el yapımı patlayıcı araması yapıldığı ifade edildi. Batman-Kozluk kara yolunun 4'üncü kilometresinde menfez içerisine 25 kilo civarında amonyum nitratla hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştirildiği ifade edilen açıklamada, patlayıcıların Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla olay yerinde kontrollü bir şekilde etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

İhbar üzerine Kozluk Çayönü köyü ile Dilimli mezrası arasında bulunan köprüye de el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştirildiği belirtilen açıklamada, bu mevkide yapılan inceleme sonucunda 2 adet 20 litrelik teneke içerisinde yaklaşık 40-50 kilo amonyum nitratla hazırlanmış patlayıcı düzeneği tespit edildiği belirtildi. Bu patlayıcının, Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla kontrollü bir şekilde etkisiz hale getirildiği bildirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Batman'da yola tuzaklanmış bomba imha edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER