CHP il teşkilatından Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurularına tepki


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Fikret Tatlıcı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunan Çankırı Belediye Başkanı ve AK Parti teşkilatına tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, Belediye Başkanı İrfan Dinç'e yönelik, "Öncelikli belirtmemiz gerekir ki kendisine hakaret edildiğini düşündüğünüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi siz de Çankırı'nın seçilmiş bir belediye başkanı olmanıza rağmen, maalesef tüm Çankırılının Belediye Başkanı olmayı başaramadınız. AKP il, ilçe örgütleri ve seçmenleri dışındaki herkesi hiçe saymış ve sadece AKP'lilerin Belediye Başkanı olduğunuzu bu hareketinizle bir kere daha göstermiş oldunuz." dedi.

Tatlıcı, açıklamasının devamında şunları dile getirdi: "Sayın Genel Başkanımız önce partimizin kurultayında, ardından da grup toplantısında Anayasa maddelerini referans göstererek, Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığıyla ilgili sözleri sizi de rahatsız etmiş olacak ki üçüncü kez Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunma işlemini gerçekleştirmiş oldunuz. Size gelince Sayın Dinç, cuma günü yapmış olduğunuz başvuru ve akabinde yapmış olduğunuz konuşma içerik olarak hiç yakışmadı. Yükseğe çıkartmakla öğündüğünüz siyasi çıtayı yere düşürdünüz. Bütün bunları yapan sanki bir şehrin belediye başkanı değil de gelecekteki siyasi ikbal ve beklentilerini öne çeken ve bunu yaparken de belirli yerlere göz kırpan siyasi bir figürü temsil ediyor pozisyonundaydınız."

TATLICI, ÇANKIRI'NIN SORUNLARINI SIRALADI

CHP İl Başkanı Tatlıcı, Çankırı'nın sorunlarına da dikkat çekerek, "Sayın Dinç, Ankara'ya mesaj vermek yerine, Çankırı'nın sorunlarına odaklanın." dedi. Tatlıcı, şunları ifade etti: "Bakın geçen hafta 48 saat sularımız akmadı. Şehrin altyapısı evlere şenlik durumdadır. Karma karışık olan trafik ve otopark sizin sorununuz değil mi? Dükkan ve mağazaların boy gösterdiği kaldırımlarda adeta yürümek imkansız hale gelmiş durumda. Nerede Çankırı'yı modern kent haline getirecek donatılar? Nerede sosyal ve kültürel mekanlar. Çankırı'nın büyük bir köy görünümünden çıkaramadığınızın farkında mısınız? Sayın Dinç, siz Çankırı'yı nasıl modern bir şehir haline getirebileceğinizi düşünün. Siz üç dönemdir yapmak için söz verdiğiniz ama hala ilk döneminizdeki vaatlerinizden başlayarak gerçekleştirmeyi bugüne kadar başaramadığınız işlerle ilgilenin. Kendinizi şehrin siyasi yapısının şekillendirilmesiyle ilgili işlerden çekerek, şehrin sorunlarının çözümüne odaklanın. Eğer şehirde bunlardan başka yapılacak bir şey kalmadı diyorsanız, sizi sosyal demokrat, insan odaklı belediyecilik anlayışıyla yönetilen illere gitmeniz, yapılanları görmeniz belediyecilik anlayışınızı geliştirmenize yardımcı olabilir." CİHAN
<< Önceki Haber CHP il teşkilatından Kılıçdaroğlu hakkındaki suç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER