Batman Valiliği, kamu binalarının bulunduğu yerlerde drone kullanımını yasakladı


Batman Valiliği, güvenlik gerekçesiyle bazı kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu bölgelerde drone kullanımının yasaklanmasına karar verdi.

Batman Valiliği konu ile ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada, yasaklanan bölgelerde yada izinsiz drone kullanan kişilerin tespit edildiği halde gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere de yer verildi: "Batman ili sınırları içerisinde Sivil İnsansız Hava Araçlarını (İHA veya DRONE) satan, satın alan, temin eden, kullanan şahıslar İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatına uygun olarak gerekli kayıt ve tescil işlemlerini yaptırdıktan sonra en yakın kolluk birimlerine giderek kullanım amacı, markası ve modelini ekteki forma (EK-A) uygun olarak bildirmekle yükümlüdür. Sivil İnsansız Hava Araçlarının (İHA veya DRONE) Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 22/02/2016 tarihli İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatının Uçuşa Yasak Bölgeler Başlıklı 18. Maddesi'nde belirtilen yerler ile birlikte il merkezi ve ilçe sınırları içerisinde bulunan Valilik ve Kaymakamlıklara ait bina tesisi ve konutları, MİT Bölge Müdürlüğü Bina, Tesis ve Lojmanları, Askeri Bölge Bina, Tesis ve Lojmanları, Adliye Binası ve Lojmanları, Emniyet Müdürlüğü Hizmet Kampüsü, Diğer Bina Tesis ve Lojmanları, NATO Akaryakıt Tesisi, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait Bina Tesis ve Lojmanları, TÜPRAŞ Rafine Tesisleri ve TPAO kuruluşlarına ait bina, tesis ve diğer hizmet alanları ile petrol çıkarım pompalarının bulunduğu petrol sahaları, Baraj setleri, Cezaevi bina ve tesisleri, Helikopter pistleri üzerinde, İrtifaya bağlı olmaksızın 14. İUS Üs Komutanlığı'nın/ Batman Havalimanı'nın (BAL) Meydan referans noktası merkez alınarak 15 km. yarıçaptaki alanda ve her iki yöne de uzunlamasına 22 kilometrelik alanda, NOTAM (Havacıların uçuş ve yer emniyetini etkileyecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) kararı ile belirli ya da belirsiz süreli uçuşa yasak ilan edilen bölgelerde kullanımı yasaklanmıştır. Sivil İnsansız Hava Araçlarının (İHA veya DRONE) yasaklanan mahallerde veya izin alınmadan gerçekleştirilen uçuşlarının emniyet ve jandarma birimlerince tespiti halinde bu durum tutanağa bağlanacak ve mezkur mevzuat hükümlerine göre gerekli adli ve idari işlemler yapılacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Batman Valiliği, kamu binalarının bulunduğu yerlerde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER