Batmanlılar Suriyeli aileleri bayramda yalnız bırakmadı


Batmanlı bazı aileler, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente yerleşen Suriyeli aileleri ziyaret ederek bayramlarını kutladı, birlik beraberlik ve kardeşlik mesajı verdi.

Meydan Mahallesi'nde ikamet eden Suriye uyruklu 6 çocuk babası Ahmet Ali'yi (47) evinde ziyaret eden vatandaşlar, burada Suriyeli aile ile bir süre sohbet etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ev sahibi Suriyeli Ahmet Ali, böyle özel bir günde kendilerini yalnız bırakmayan Batmanlı ailelere teşekkür etti. Ülkelerinden ve sevdiklerinden ayrı, buruk bir bayram yaşadıklarını anlatan Ali, Türkiye'deki insanların kendilerine sıcak bir ilgi gösterdiğini kaydetti. Bayram nedeniyle ailelerin kendilerini yalnız bırakmadığını belirten Ali, "Kapımızın zili çaldığında biz çok mutlu oluyoruz. Bizi buradaki insanlar yalnız bırakmadı. Bize dost eli uzatan herkese teşekkür ederiz." dedi.

Suriye'de kaldığı şehrin mahallesinin şu an IŞİD terör örgütü tarafından işgal edildiğini dile getiren Ali, "Orada yaşanan durumu televizyonlarda izlediğimizde içimiz kan ağlıyor. Vatan hasretinin ne demek olduğunu en iyi biz biliriz. Yaşadıklarımız hayatımız boyunca iz bırakacak. Akrabalarımızı yaşanan savaşlarda kaybettik. İki tane yeğenim gencecik yaşta kurşunların hedefi oldu. Yaşananlar bizi derinden üzdü. Ama bugün bayram ve buradaki insanlar bizi yalnız bırakmadı. Komşularımız bize geldi. Biz de kendilerini ziyaret edip bayramlaştık. Bu durum bizi oldukça mutlu etti." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Batmanlılar Suriyeli aileleri bayramda yalnız bırakmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER