Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattılar

Erzin Ülkü Ocakları, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.

Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattılar

Yaşanan katliamı sadece sosyal paylaşım sitelerinden kınamanın yetersiz olduğunu söyleyen Erzin Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Korkmazer, başlattıkları kampanyaya herkesin destek olmasını istedi.

Suriye’de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesindeki Derhanne, Kızıldağ ve Fırınlık köyleri çevresinde şiddetli Rus hava bombardımanı eşliğinde rejim güçlerinin saldırıları devam ediyor. Stratejik öneme sahip Kızıldağ mevkinde devam eden çatışmalar, Türkiye’ye doğru göçü tetiklerken, yaklaşık 40 bin kişi Türkiye sınırı yakınındaki çadır kent ve çevresine akın etti.

Zulme dönüşen bu saldırılara sessiz kalmayan Erzin Ülkü Ocakları Temsilciliği ise Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı. Acil olarak gıda ve ihtiyaç malzemelerine gereksim duyulduğunu belirten Ülkü Ocakları ilçe Başkanı Mustafa Korkmazer, şunları kaydetti: ''Türkmen dağındaki katliamdan kaçarak sınırımıza sığınan Müslüman Türkmen kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlattık. Yaşanan katliamları sadece sosyal paylaşım sitelerinden kınamak yetersiz. Bu insanlar bizim kardeşimiz. Bu insanlara bugün sahip çıkmayacaksak ne zaman sahip çıkacağız. Şimdi yardım zamanı. Vatandaşlarımızın bu konuya daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Başlattığımız kampanyaya ilgi bekliyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER