Aktif Eğitim Sen: 657 birilerinin yanlışını alkışlamayan herkese yöneliktir

Aktif Eğitim Sen: 657 birilerinin yanlışını alkışlamayan herkese yöneliktir

Aktif Eğitim Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda yapılmak istenen değişikliğin herkesi mağdur edeceğini söyledi. Çıkarılmak istenen yasanın, yanlışa karşı çıkan herkes için bir tehdit olduğunu belirten Bahçe, eğitimcilerle uğraşmak yerine dibe vuran eğitim sisteminin nasıl ayağa kaldırılacağının planlanması gerektiğini ifade etti.

Sendikanın İzmir Şubesi tarafından Bayraklı Seyirtepe'de, Öğretmenler Günü etkinliği düzenlendi. Sendikalarının 2. yılını naylon değil, hakiki bir staj yaparak tamamladığını belirten Şube Başkanı Hasan Ovalı, hak arama mücadelesinde her zaman mağdurun ve ezilen emekçinin yanında yer aldıklarını, bu sayede iki yıl gibi kısa bir sürede 25 bin üyeye kavuştuklarını kaydetti.

"GELİNİZ SAHTE GÜNDEMLERLE EĞİTİMİ HEBA ETMEYELİM"

Daha sonra kürsüye çıkan Genel Başkan Osman Bahçe, ilgili çevrelere şu çağrıda bulundu: "Mili Eğitim Bakanlığımızın değerli yetkililerine, eğitim kurumlarımızın YÖK ve benzeri değerli yöneticilerine diyoruz ki geliniz sahte gündemlerle eğitim dünyasının ve ülkemizin enerjisini heba etmekten vazgeçiniz. Bir milyon 117 bin eğitim çalışanını, 2,5 milyon kamu çalışanını tehdit eden, onların iş güvencesini riske atacağını düşündüğümüz 657 düzenlemesi ve benzeri anlamsız ve insanları kıymaya yönelik olduğunu düşündüğümüz düzenleme niyetlerinizden vazgeçiniz. Geliniz üniversitelerde bilim özgürlüğünün, bilim üretiminin yok olduğu bir dünyada var olan küçük özgürlük kırıntılarını da yok edecek üniversitelere müdahale etme düzenlemelerinden vazgeçiniz. Ve geliniz hep beraber küstürdüğünüz, incittiğiniz, bir milyon 117 bin eğitim çalışanını yeniden nasıl yanınıza alabilirsiniz, projelerinizi yeniden nasıl destekler hale getirebilirsiniz, mutlu bir şekilde hizmet edebilecek bir motivasyonu nasıl sağlayabiliriz geliniz bunu konuşalım. Geliniz çocuklarımızın, gençlerimizin uyuşturucu bataklığında can çekişmesine nasıl mani olabiliriz bunu konuşalım hep birlikte. Geliniz dibe vuran akademik başarıyı, üniversite sınavlarında, TEOG sınavlarında yüzbinlerce öğrencinin sıfır çekmesini nasıl engelleriz, bunu tartışalım, bunu konuşalım. Geliniz hep birlikte güvenlik açısından risk haline gelmiş okullarımızın yeniden sulhun, barışın, kardeşliğin, güven ve itminanın merkezi haline nasıl getirebiliriz bunu konuşalım. Geliniz değerler eğitimini, insan olmanın erdemini, yeni yetişen gençlere nasıl kavratırız, küçük çıkarlar için birbirimizi yemenin kötü olduğunu nasıl öğreniriz bunu hep birlikte tartışalım ve konuşalım. Sahte gündemlerle helvadan yapılmış butlarla meşgul olmak yerine eğitimin ve ülkenin gerçek gündemlerine açık yüreklilikle işaret koyalım, parmak basalım."

"YANLIŞA DOĞRU DEMEYECEĞİZ"

Devleti yönetenlerinin, bu toplulukları ötelemek yerine yanlarına alması gerektiğini aktaran Osman Bahçe, "Bütün devlet yetkililerimiz emin olsunlar, onlar hatalarını terk ettikleri zaman, onlar yanlışlarından döndükleri zaman, onlar kendilerini değil milletimizi düşündükleri zaman, bir milyon 117 bin eğitim çalışanı olarak, 2,5 milyon kamu çalışanı olarak ve 78 milyonluk milletimiz olarak doğrunun yanındayız, haklının yanındayız, doğru ve güzel adımı her ortamda ve her koşulda destekleriz ama şunu da bilsinler ki Milli Eğitim Bakanlığı'nın, YÖK ve diğer kamu kurumlarının yanlışlarına ortak olmayacağız. Günahlarını desteklemeyeceğiz, hatalarına alkış tutmayacağız. Bu açıdan inandığımız değerlere, milletimize ve insanlığa karşı tarihi bir sorumluluğumuz olduğunu biliyor, bilginin paylaştıkça, gücün birleştikçe artacağına inanıyor ve tüm mücadelemizi yanlışın karşısında, doğrunun yanında olan tüm paydaş ve sendikalarımızla, Türk Eğitim Sen'i, Eğitim Sen'i, Eğitim İş Sen ve diğerleriyle hep birlikte omuz omuza sürdüreceğimizi de bilmenizi istiyoruz." şeklinde konuştu.

"657 BİRİLERİNİN YANLIŞINI ALKIŞLAMAYAN HERKESE YÖNELİK"

Kamu çalışanlarına yönelik 657 sayılı yasada yapılmak istenen düzenlemeyi eleştiren Bahçe, "657 düzenlemesiyle ilgili olarak salı günü diğer sendika başkanlarımızla ortak mücadelenin ilke ve prensiplerini belirlemek üzere toplantımız var. Arkadaşlar, 657 size yönelik bir şey değil. 657, Aktif Eğitim Sen'e veya A, B, C'ye yönelik değil. 657 birilerinin yanlışını alkışlamayan herkese yönelik bir düzenlemedir. Dolayısıyla doğru yerdeyim diyen, ben yanlış yapmayacağım diyen herkes bu mücadele ile birlikte hareket etmek zorundadır. Başka sendikaların üyesi dostlarınız varsa onları da kendi sendikalarını 657 ve benzeri ortak doğrularda birlikte hareket etmeye zorlamalarını, bu konuda baskı yapmalarını bekliyor ve istiyoruz. İlgililerin ilgisizliğine rağmen yetkililerin etkisizliğine rağmen okullarını evleri, öğrencileri kendi evlatları bilen siz değerli meslektaşlarımın, yurdumuzun dört bir yanında şanlı bayrağımızı dalgalandıran tüm öğretmenlerimizin, dünyanın dört bir yanında dini, dili, milliyeti ne olursa olsun insanları eğitmek üzere emek veren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü şahsım adına, kurumum adına, öğrencilerimiz ve milletimiz adına kutluyor, hepinizi nice öğretmenler günlerine, sağlık içerisinde, huzur içerisinde, sevdiklerinizle birlikte kavuşabilmeniz dileklerimle saygıyla selamlıyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra 'Okula Can Verenler Öğretmenler' temalı yarışmada dereceye girenlere ödülleri taktim edildi. Sendikanın 2. yılını doldurması dolayısıyla pasta kesildi. CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim Sen: 657 birilerinin yanlışını alkışlamayan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER