Bayraktutan: Mücadelemizde haklıyız, çirkin yakıştırmaları şiddetle reddediyoruz

Bayraktutan: Mücadelemizde haklıyız, çirkin yakıştırmaları şiddetle reddediyoruz

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, maden eylemcilerine yönelik asılsız iftiralar atıldığını ve algı operasyonları yapıldığını ama bunların Artvin halkını haklı mücadelesinden vazgeçiremeyeceğini, daha da fazla kamçılayacağını belirtti.

Bayraktutan, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, 20 yıldır Artvin halkının yürütmüş olduğu mücadeleye değinerek, "20 yıldır Artvin halkının yürütmüş olduğu var olma ya da yok olma mücadelesinde güvenlik güçlerinin maden sahasına girmesi ile olay, toplumsal boyut kazanarak alevlenmiş ve son 3 gündür Artvin Cerattepe mevkiinde hareketli dakikaların yaşanmasına neden olmuştur. Artvin halkının onurlu ve haklı mücadelesi, tüm kamuoyundan destek görmüş ve bu durum birtakım kişileri rahatsız etmiş olmalı ki Artvin halkına ve şahsıma asılsız ve mesnetsiz isnatlarda bulunma, algı operasyonu yapıp Artvinlinin haklı mücadelesine gölge düşürmek amaçlanmıştır." dedi.

Artvin'den her türlü siyasal düşüncenin çıkacağını ama vatan haini asla çıkmayacağını belirten Bayraktutan, şöyle devam etti: "Artvin halkı vatanına bayrağına sevdalı, Cumhuriyet değerlerine bağlı, çağdaş bir kenttir. Artvinlinin Cerattepe'deki vatan savunmasını, haklı mücadelesini eli kanlı terör örgütü ile ilişkilendirenler en büyük vatan haini, şerefsiz ve alçaktır. Tek dertleri doğasını, memleketini savunmak olan Artvinliye; yandaş medya tarafından isnat edilmeye çalışılan çirkin yakıştırmaları şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Şahsımı ve hemşehrilerimi terör örgütü ile ilişkilendirenlere ve onların ağa babalarına, yakın tarihteki terör örgütleriyle olan flörtlerini tekrar tekrar yayınlamalarını ve izlemelerini tavsiye ediyorum. Hatta 'Çözüm süreci' adı altında Diyarbakır'da nevruzda PKK bayraklarının altında el ele halay çekerlerken bu duruma benim de TBMM kürsüsünden Türk bayrağı açarak nasıl tepki gösterdiğimi konuşmalarımla birlikte yayınlayarak, bölünmez bütünlüğümüz konusundaki hassasiyetimi iyi analiz etmelerini tavsiye ediyorum. Havuz medyasına 'şayet cesaretleri varsa' bu memlekette teröristlerle el ele fotoğraf verenleri, Habur'da davulla zurnayla karşılayanları, dün Ankara'da kırmızı halılarla karşıladıklarını bugün terör örgütü ilan edenlerin çelişkili ifadelerini yayınlamalarını, Dolmabahçe görüşmelerini haber yapmalarını tavsiye ediyorum. Şahsımdan ve Artvin'den onlara malzeme çıkmaz; hele hele terör konusunda asla çıkmaz. Terör ilişkilendirmesi yapmak için haber arıyorlarsa, vermiş olduğum örneklerden birçok haber çıkabileceği kanısındayım. Bu tür asılsız iftiralar ve algı operasyonları, Artvin halkının haklı mücadelesini asla yıldıramayacak, aksine kamçılayacaktır. Hassasiyetimizi kamuoyunun bilgisine sunduğum üzere, Artvin'deki onurlu mücadelemizin nasıl devam edeceğini ve bu işin içinde kimlerin olduğunu yakın tarihte hep birlikte göreceğiz ve öğreneceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber Bayraktutan: Mücadelemizde haklıyız, çirkin yakıştırmaları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER