Baz istasyonu mahalleliyi ayağa kaldırdı, çatı katlarından aşağı tahta atılar


Bursa'da bir evin çatısına kurulmak isteyen baz istasyonu mahalleliyi ayağa kaldırdı. Baz istasyonunun kurulmasına mani olamayan mahalleli balkon ve çatılara çıkarak eline geçeni aşağı attı.

Edinilen bilgiye göre; merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi Kibar sokakta 6 katlı evi bulunan M. E. isimli vatandaş GSM şirketleri ile evinin çatı katına baz istasyonu kurulması konusunda anlaştı. Kedisi Görükle'de oturan ve buradaki evini kiraya veren M. E.'nin evinin çatı katına baz istasyonu kurmasına karşı çıkan mahalleli evin önüne akın etti. İki gün önce de aynı konuda tartışma yaşanan mahallede bu sabah saatlerinde ekiplerin istasyonu kurmak için geldiğini haber alan mahalleli eline aldığı sopalarla evin önüne yığıldı. Eve girip kurulmak istenen baz istasyonunu aşağı atmak isteyen vatandaşlar ile çevik kuvvet ekipleri arasında yer yer itişme ve tartışma yaşandı. Bu sırada bazı bayan vatandaşların fenalaştığı görüldü.

Mahalle muhtarı ile mahalleli arasında da yer yer olaya engel olmadıkları gerekçesiyle karşı çıktı. Ev sahibi M.E.'nin GSM şirketleri ile aylık 90 bin lira karşılığında anlaştığını iddia edilen mahalleli, duruma karşı çıkarken, "Biz bu baz istasyonun buraya kurulmasını istemiyoruz. Kendisi başka yerde yaşıyor ama baz istasyonunu buraya kurduruyor. Bizim sağlığımızla oynamaya kimsenin hakkı yok." şeklinde konuştu.

ÇATILARDAN AŞAĞI ELLERİNE NE GEÇTİYSE ATTILAR

Uzun süre yaşanan tartışmaların ardından baz istasyonu kurulması için gerekli izinlerin alındığı belirtilerek, vatandaşlardan evin önünü boşaltmaları istendi. Ancak buna karşı çıkan bayanlar başta olmak üzere mahalleli, çevik kuvvet ekipleri tarafından evin önünden uzaklaştırılarak kapı açıldı. Görevli ekipler baz istasyonunu kurmak için içeri girerken, vatandaşların sözlü tepkisi ile karşılaştı. Baz istasyonunun kurulmasına mani olamayan bazı bayan vatandaşlar ise kendi evlerinin balkon ve çatı katlarına çıkarak aşağıda baz istasyonunu kurmak için içeri malzemeleri taşıyan görevliler üzerine tabure, tahta ve şişe gibi malzemeler attı. Büyük tehlike atlatılan olay sonrasında evlere çıkan polis ekipleri vatandaşları kontrol altına aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Baz istasyonu mahalleliyi ayağa kaldırdı, çatı katlarından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER