"BBP ile ilgisi olmayanlar Trabzon'da algı operasyonu yapıyor"


Büyük Birlik Partisi (BBP) Trabzon teşkilatlarında yıllar önce görev yapan bazı isimler, 2 dönemdir destekledikleri AK Parti'den yana taraf tavır aldıklarını açıkladı. Bu isimlerden Osman Çıtlak, Cemal Binler ve Ömer Çıtlak'ın açıklamalarına tepki gösteren BBP Trabzon İl Başkanı Mustafa Aksoy, "Seçime bir gün kala yaptıkları büyük bir terbiyesizlik. Bu isimlerin BBP ile bağları kesileli yıllar olmuş. 10 yıldan fazla bir zaman önce bizden ayrıldılar ve bizimle bağları zaten yoktu." dedi.

BBP Trabzon İl Başkanı Aksoy, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: "Bunlar partiye bir şey vermemişler ki bugün partiden bir şey götürsünler. Kendileri 'AK Parti'yi destekliyoruz' diyebilirler ama bir Cemal Binler tek başına bir insan, Osman Çıtlak tek başınadır. Zaten bunların bir ekibi, bir kadrosu yok. Bugün bir yerlere, AK Parti'ye yaranmak için açıklama yapıyorlar ama bizim partimizle kesinlikle bir bağları yoktur. Kamuoyunun konuyu böyle bilmesini isteriz."

Öte yandan, merhum Muhsin Yazıcıoğlu döneminde istifa etmiş olan eski BBP il başkanlarından Osman Çıtlak ve Cemal Binler, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptıkları basın açıklamasında "Geçmişte şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte siyaset yaptık. Yine aynı çizgimizdeyiz ve siyasi tavrımızı belirlerken aynı ilkelerle hareket ediyoruz." demişti.

Bu arada, iki gün önce de Kars'ta benzeri haber yapılmış, BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, Türkiye gazetesi, Sabah gazetesi ve Haber7.com gibi yayınlarda 'BBP'nin kalesi AKP'ye geçti', 'BBP'den AKP'ye büyük katılım' başlıklarıyla yer alan haberleri yalanlamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber "BBP ile ilgisi olmayanlar Trabzon'da algı operasyonu yapıyor" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER