Belçika Müslüman Yönetimi Başkanı Smaili ölümle tehdit edildi


Belçika Müslüman Yönetimi (Executif) Başkanı Noureddin Smaili aldığı ölüm tehditleri sebebiyle davacı oldu. Smaili, "Hayatımdan endişe ediyorum. Tehditler alıyorum, arabamın arka camını kırdılar, Executif'in bodrumunu kundakladılar ve benden istifa etmemi istiyorlar." dedi.

Belçika'nın ileri gelen Müslümanlarına tehditler yağıyor. Geçtiğimiz hafta Tiyatrocu Ismael Saidi terörle mücadele kapsamında kamu spotu hazırlaması için Brüksel Meclisi tarafından görevlendirilmişti. 275 bin Euro fon tahsis edilmesi öngörülen Saidi aldığı tehditleri dikkate alarak projeden çekildiğini açıklamıştı. Şimdi de Belçika Müslüman Yönetimi Başkanı Noureddin Smaili'nin tehditler aldığı öğrenildi. Dava açtığını söyleyen Smaili baskıların dayanılamaz boyutlara ulaştığını aktardı.

Smaili, Charlie Hebdo saldırısının ardından yaptığı, "Memnun olmayan ülkesine dönsün. Biz Belçikalı Müslümanlarız." yorumu, Marcourt'un eğitim projesinde yer alan "Belçika İslamı"na Executif'i dahil etmesi ve hakkında 400 sayfa iddianame bulunan din dersi hocası Yacob Mahi'yi yeterince müdafaa etmediği için bazı kesimlerin öfkesini üzerine çektiğini söyledi.

Smaili'den istifa etmesini isteyen bu kişiler Executif Başkanı'nı canıyla tehdit etmenin yanı sıra, arabasına saldırarak arka camını kırdılar, Executif'in Brüksel'de bulunan ana merkezinin bodrum katını kundakladılar.

Executif'in 17 üyesi arasında 4 kişinin de sistematik şekilde kararları boykot etmeye çalıştığını söyleyen Smail, Executif'in bir kararı ve bir hamlesinin bu şekilde mahkemeye şikayet edildiğini söyledi. Her taraftan darbelerin geldiğini ekleyen Smaili, "Merkez Sinagog'u ziyaretim sırasında kipa taktığım için bana Yahudi diyen bile oldu." ifadelerini kullandı.

İnatçı olduğunu vurgulayan Smaili, "Modern kişiler Executif'i yönetiyor ve bu değişmeyecek, ülkemiz Belçika'yı seviyoruz." dedi. Tehditlere rağmen Executif'in işine aynı şekilde devam ettiğinin altını çizen Smaili, devlete güven ortamının tekrar tesis edildiğini ve Adalet Bakanı'nın desteğiyle çalıştıklarını söyledi.

Smaili, Belçika'nın resmi olarak tanımadığı cami ve kuruluşlara karşı takındığı sert tutumla dikkat çekmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Belçika Müslüman Yönetimi Başkanı Smaili ölümle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER