Belçika televizyonu: Türkiye'de seçimler büyük sansür altında


Belçika'nın önemli televizyon kanallarından VTM, Türkiye'de kayyum yoluyla el konulan Bugün Gazetesi Muhabiri Kamil Maman ve Todays Zaman Genel Yayın Müdürü Bülent Keneş ile görüştü. VTM, seçimleri kazanmak isteyen Erdoğan'ın, medyaya yaptığı baskınlarla haddini aştığı yorumunda bulundu.

VTM televizyonu, Türkiye'de medyaya uygulanan sansürü yerinde haber yaparak izleyicileriyle paylaştı. Haber içerisinde yapılan yorumda Erdoğan'ın partisinin tek başına iktidar olması için çok ileri gittiği aktarılırken, bu amaçla televizyon kanallarına ve gazetelere el konulduğu belirtildi. VTM Muhabiri Robin Ramaekers olanlara canlı gözlerle şahit olduğunu ve ifade özgürlüğünün gerçekten baskı altında olduğunu ifade etti.

Robin Ramaekers, yayında gazeteye yapılan baskın sonrasında yönetimin iktidar yanlısı şahıslara devredildiğini de belirtti. El değiştiren gazetenin yayına devam ettiğini ancak çok farklı şekilde yayın yapmaya başladığını da aktaran Ramaekers, haberlerin Erdoğan'ın partisi tarafından yazıldığını söyledi.

Ramaekers, Bülent Keneş ile de röportaj yapılırken, bir tweeti paylaştığı gerekçesiyle hapishaneye girmek zorunda kaldığını da izleyicilerine aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Belçika televizyonu: Türkiye'de seçimler büyük sansür... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER