Belediyeden Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası


Yozgat'ın Sarıkaya Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için gıda, kıyafet ve tıbbi yardım malzemesi kampanyası başlatıldı.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, yaptığı açıklamada, Suriye'de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesinde Rus hava bombardımanı eşliğinde rejim güçlerinin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırı yakınında oluşturulan çadırkentte yaşayan Türkmenler için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Başkan Açıkel, "Türkmen dağındaki katliamdan kaçarak sınırımıza yakın bir bölgede oluşturulan çadırlarda kalan Türkmen kardeşlerimiz için her türlü kuru gıda, kıyafet ve tıbbi yardım malzemesinden oluşan yardım kampanyası başlattık. Vatandaşlarımız evlerinde yıpranmamış giyilebilir kıyafetleri, son kullanım süresi devam eden tıbbi malzemeleri ve kuru gıdaları belediyemiz bünyesindeki 'Hilal Masa'ya getirebilirler."
dedi.

Yaşanan vahşete kimsenin duyarsız kalmaması gerektiğini vurgulayan Açıkel, "Hemen yanı başımızda Türkmen kardeşlerimize karşı adeta bir kıyım başlatılmıştır. Bu insanlar bizim kardeşimiz. Bu insanlara bugün sahip çıkmayacaksak ne zaman sahip çıkacağız. Yardım kampanyamız bir hafta daha devam edecek vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Belediyeden Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER