Belediyenin yeni otobüs almasını protesto ettiler

Yeni alınan belediye otobüsleriyle ilgili ilanın bulunduğu tabelayı kırıldı, polis ile şoförler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı

Belediyenin yeni otobüs almasını protesto ettiler

İzmit'te, özel halk otobüsü sahipleri ve şoförleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin önünde toplanarak belediyenin 240 yeni otobüs almasını protesto etti. Bir şoför, yeni alınan belediye otobüsleriyle ilgili ilanın bulunduğu tabelayı kırarken, polis ile şoförler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt devlet ile rekabet edebilecek güçlerinin olmadığını, amaçlarının evlerine ekmek götürmek olduğunu söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde 240 yeni otobüs alımı gerçekleştirdi. Otobüsler 1 Şubat tarihinde İzmit ve diğer ilçelerde seferlere başlayacak. Bugün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin önünde toplanan özel halk otobüsü sahipleri ve şoförler protestoda bulundular. Yaklaşık 300 kişi belediyenin önünde toplanırken, içeriye girmelerine izin verilmedi. Polis ekipleri önlem alırken, sinirlenen bir şoför belediyenin önünde bulunan yeni otobüslerle ilgili ilanın bulunduğu tabelayı kırdı. Çevik Kuvvet ekipleri ilan panosunun camlarını kıran şoförü gözaltına alınca kısa süreli gerginlik yaşandı.Polisin uyarısı üzerine otobüs sahipleri ve şoförler dağılırken, bazı kişiler yeni otobüsler nedeniyle mağdur olacaklarını belirttikleri dilekçelerini belediyeye verdi.

Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt belediyenin önünde yaptığı açıklamada, "Kocaeli genelinde toplam 2 bin 200 araçla toplu taşımada 50 yılı aşkın süreden beri hiçbir bahane üretmeden sabahın 5'inden gecenin bir yarısına kadar hafta sonu, bayram, tatil demeden hemşerilerimizin yolculuk taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Hepinizin bildiği üzere araçlarda ücretsiz seyahatler toplu taşıma esnafımıza çok ciddi anlamda maddi zararlar vermiştir. Bunların başında günlük taşıdığımız ücretsiz ve indirimli yolcular bulunmaktadır. Her gün başta 65 yaş ve üzeri olmak üzere bu bireylerin arttığı görülmekte olup ortalama günlük 80 bin civarında ücretsiz ve indirimli yolcu taşınmaktadır" dedi.

Belediyenin yeni aldığı otobüsler nedeniyle mağdur olacaklarını söyleyen Kurt, "Araçlarımızı engelliye uygun hale getirebilmek için esnafımız bankalardan kredi çekerek araç yenilemeye gitmektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin plansızca almış olduğu 240 adet 12 metrelik otobüslerle esnafımız çok mağdur olacaktır. Bizim devletle rekabet edebilecek gücümüz yok. Amacımız evimize ekmek götürebilmektir" diye konuştu.

<< Önceki Haber Belediyenin yeni otobüs almasını protesto ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER