Bergamalı 'Asteriks' destek için Artvin'de


Bergama'da siyanürlü altın çıkarılmasına karşı mücadele eden köylülerin sözcüsü 'Asteriks' lakaplı Oktay Konyar, destek için Artvin'e geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Asteriks lakablı Konyar, şunları kaydetti: "Her yerde şiddet var, faili meçhul cinayetler, insan hakları ihlalleri ve inanılmaz bir saldırı. İnsanın doğasına, yaşamına ve geleceğine bir saldırı var. O yetmiyor çevre, doğa, insan hakları, hiçbirisi kalmadı. Yok sayıyorlar. Ve bize ait olanları kendileri alıyorlar, kendilerine saklıyorlar. Çocuklar yarın babalarının şu utancından utanmamalı. Çünkü biz direnme kültürümüzü yavaş yavaş kaybetmeye başladık. Ne var ki Artvin'deki şu heyecan bizi o direnişe biraz daha ısındırmaya başladı. Kendi ülkesini bombalayan bir devlet, kendi halkını döven bir devlet, kendi yurttaşını aşağılayan bir devlet, onun değerlerini yok etmeye çalışan bir devlet anlayışını kabul etmiyoruz. Bir sabah kalktığımız zaman bundan sonra mutlu olmalıyız. Çocuklarımıza geleceğimizi kendimiz belirlemeliyiz. Bu hak, bizim hakkımız olmalı. Doğamız, yaylamız, sulak alanlarımız bize kalmalı."

Projenin büyük bir proje olduğunu söyleyen Konyar, "Hani basını meşgul eden, kamuoyunu yanıltan bir yeşil yol projesi var ya, bu proje aldatmaca bir proje. Altın madenlerinin geçiş güzergahlarını düzenliyorlar. Dev kamyonların geçişini sağlayacak yollar yapıyorlar. Nereden nereye? Artvin'den Gümüşhane'ye kadar olan aralıklarda 3-4 altın madeni ocakları ve bunların geçişlerini ağlayan tüneller oluşacak. Bu bakımdan Artvin'in bu duyarlılığı göstermiş olması, bence şu anda devletin frene basmasını gerektirecek noktaya geldi." dedi.

'ŞİDDETLİ MÜDAHALELER OLABİLİR AMA HALKIN DUYARLILIĞI SÜRMELİ'

Konyar, daha şiddetli müdahaleler olabileceğini ama halkın duyarlılığını sürürmesi gerektiğini belirtti. "Oyuna gelmeden bu mücadeleyi sürdürmek lazım." diyen Konyar, şu ifadeleri kullandı: "Uluslararası desteğe ihtiyaç var. Halklar buraya gelecek, geleceğini düşünüyorum. Bergama'da yaşanmış felaketi burası yaşamaması için arkadaşlarımla bilgi birikimlerimizi, deneyimlerimizi paylaşmaya geldim. Onlara çok şeyler anlatacağız. Eğer bu kilit kırılırsa, Artvin kilidi kırılırsa Türkiye'nin bütün kilitleri kırılacak ve her yere girecekler. Onun için arkadaşlarımızın buradaki duruşu, direnişi bizleri heyecanlandıryor. Onları desteklemeye geldim." CİHAN
<< Önceki Haber Bergamalı 'Asteriks' destek için Artvin'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER