Beyklikdüzü Belediyesi'nden okullara hobi bahçesi

Beyklikdüzü Belediyesi'nden okullara hobi bahçesi

Beylikdüzü Belediyesi, ilçedeki 5 okulda başlattığı hobi bahçesi çalışmasıyla öğrencileri doğayla buluşturdu. Öğrenciler hobi bahçelerinde, hem meyve sebze yetiştirecek hem de İstanbul'un ortasında toprakla temas edecek.

Hobi bahçelerinin ilki Beylikdüzü Galip Balkar Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. Açılışta Beylikdüzü Belediyesi Başkan Ekrem İmamoğlu'da katıldı. En güzel okulların Beylikdüzü'nde olacağını belirten İmamoğlu, nitelikli eğitim anlayışı ile ön plana çıkan ilçenin okullarına doğayla daha barışık olacak yenilikler getirdiklerini ve 5 okulda öğrencilerin sebze meyve yetiştirebilecekleri, toprakla vakit geçirebilecekleri hobi bahçeleri kazandırdıklarını söyledi.
Okul öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte İmamoğlu; oluşturulan bahçeye kara lahana, beyaz lahana, havuç, pırasa, tere, roka, kıvırcık, maydanoz ve fıstık çamı gibi bitkilerin tohumlarını toprağa ekerek ilk can suyunu verdi. Hobi bahçesine ayva, nar, fıstık çamı, akça ağacı ve mevsimlik çiçek tohumları da ekildi. İmamoğlu, tohum ekimini anlatan 'Tohum Kitabı'nı da öğrencilere dağıttı.

Galip Balkar Ortaokulu Müdürü Dilek Aksu, Başkan İmamoğlu'na katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Bazı tohumların 15 gün sonra ürün vereceğini belirten İmamoğlu, "Sizin için oluşturulan bu bahçede ektiğiniz sebze ve meyveler artık sizin. Siz koruyacaksınız, siz sulayacaksınız. Bazı tohumlar 15 gün sonra ürün verecekmiş. O malzemelerden yapacağımız salatayı da beraber yiyeceğiz. Ben de bir köy çocuğu olarak lise yıllarıma kadar toprağın içindeydim, dalından kopardığım meyveleri yedim. Unutmayalım ki üreticiler, köylüler olmaz ise tüm insanlığın durumu da çok zor olur." diye konuştu.

BEYLİKDÜZÜ'NE İZCİ KAMPI ALANI MÜJDESİ

İlçedeki çoğu noktaya doğal alanlar katma çabası içinde olduklarını söyleyen İmamoğlu, öğrencilere izci kampı yapılacağının müjdesini de verdi. İmamoğlu, çadırda kalıp, doğa içinde vakit geçirebilecekleri ortamı hızla hazırladıklarını ve farklı bir deneyimi çocuklara yaşatacaklarını dile getirdi. Bahçede geçirilen zaman sonrasında sınıfları gezen İmamoğlu, öğrencilere başarılar diledi ve isteklerinin zamanla yerine geleceğinin sözünü verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Beyklikdüzü Belediyesi'nden okullara hobi bahçesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER