Erdoğan: 1 Kasım'da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum

Erdoğan: 1 Kasım'da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle bu ülkede iş başına gelmek isteyenlere, kanla işbaşına gelmek isteyenlere siz demokratik yoldan 1 Kasım'da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum." dedi.

Erdoğan, Çankırı'da Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılış töreninden sonra Belediye Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslendi. "Bugün bildiğiniz gibi Çankırı'da Türk-Japon işbirliği ile kurulan Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılışını yaptık. Ve 540 milyon dolara mal olan bu fabrika Çankırımıza, ülkemize, milletimize hayırlı olsun." diyen Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti: "74 tane açılış yapacaktık. Fakat son gelişmeler sebebiyle bu açılış programını iptal ettik. Dedik ki sadece lastik fabrikasının açılışına gidelim. Geçen hafta da Japonya'daydık orada kendileriyle mutabık kaldık ve bu şekilde bu açılışı yaptık. Bu vesile ile 74 proje ki bunların toplam tutarı 1 milyar 332 milyon Türk Lirası yatırım bedeli olan bu eserlerde Çankırı'ya hayırlı olsun."

'TERÖRLE BU ÜLKEDE İŞ BAŞINA GELMEK İSTEYENLERE...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle bu ülkede iş başına gelmek isteyenlere, kanla işbaşına gelmek isteyenlere siz demokratik yoldan 1 Kasım da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum." diyerek şu açıklamalarda bulundu. "Bugün Çankırı'dan tüm ülkeme, milletime, mesajımız şudur. Ne olur bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Kardeşlerim bizim buna ihtiyacımız var. Terörle bu ülkede iş başına gelmek isteyenlere, kanla işbaşına gelmek isteyenlere siz demokratik yoldan 1 Kasım'da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum. Bizim yolumuz kan yolu değildir. Bizim yolumuz şiddet yolu değildir. Bizim yolumuz sevgi yoludur. Aşk yoludur. Biz bu yola böyle çıktık. Böyle yürüdük. Böyle yürüyeceğiz. Zira biz biliyoruz ki birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olamayız. Öyleyse bunu gereğini yapmamız lazım." dedi.

Gençlere ve kadınlara seslenen Erdoğan, "Hanım kardeşlerimden ricam şudur. Siz birlik için, beraberlik için, kardeşlik için kapı, kapı dolaşarak inanıyorum ki bu birliği, bu beraberliği, bu kardeşliği yaymalısınız. Zira atalarımızın güzel bir ifadesi var kale içeriden fetih olur. İşte bunlar da sizsiniz. Bunu siz yaparsınız, ben buna inanıyorum. Genler sizler de bir şeyi unutmayacaksınız. Siz bu milletin geleceğisiniz. Ben Karşımdaki gençliği tinerci gençlik olarak görmüyorum. O gençliğinde kurtuluşuna çare olacak gençlik olarak görüyorum. Ben karşımdaki gençliği eli molotoflu olarak görmüyorum. O eli molotoflu olanların kurtuluşuna vesile olacak gençlik olarak görüyorum. Sizler elinde bilgisayarıyla, elinde kitabıyla geleceğin o karanlık günlerini aydınlatacak gençliksiniz. Ama birbirinizi Allah için sevin, menfaat için değil, makam mevki için değil sadece Allah için sevin ve önümüzdeki büyüklere söylüyorum. Hanım kardeşlerimize yardımcı olun, gençlere sahip çıkalım. Destek olalım. İnşallah geleceğin Çankırı'sını da, Türkiye'sini de çok daha güçlü kılalım." şeklinde konuştu.

'CANLI BOMBA OLARAK ÖLENLER ÖLDÜ. FAKAT BUNLARIN ARKASINDA KİM VAR. MESELE ŞİMDİ ONLARI ÇIKARACAĞIZ'

Ankara'da yaşanan terör olaylarına da değinen Erdoğan, "97 vatandaşımız maalesef acımasızca, vahşice öldürüldü. Hainlerini bugün yarın inşallah çıkaracağız. Ama bilesiniz ki terörün iyisi kötüsü olmaz, terörün tamamı kötüdür. Ve bunları tespit etmek suretiyle gereği yapılacaktır. Ama canlı bomba olarak ölenler öldü zaten gitti. Fakat bunların arkasında kim var. Mesele şimdi onları çıkarmak onları çıkaracağız."

Erdoğan konuşmasının ardından, belediye ve valilik ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere alandan ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: 1 Kasım'da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER