Biber gazından etkilenen HDP'li vekil polis şefiyle tartıştı


Adana'da barış yürüyüşü yapmak isteyen, aralarında eğitimcilerin de olduğu 200 kişilik gruba polis müdahale etti. 4 kişinin gözaltına alındığı olayda, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da polisin sıktığı biber gazından etkilenince polis şefine tepki gösterdi.

KESK, DİSK ve TMMOB'nin çağrısıyla merkez Seyhan ilçesindeki İnönü Parkı'nda toplanan bir grup 'Savaşa hayır' sloganları atarak Atatürk Parkı'na yürümek istedi. Göstericilerle polisler arasında bu sırada tartışma yaşandı. HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın da destek verdiği yürüyüşe polis izin vermedi. Grubu çembere alan polis ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Çevik Kuvvet polisi cop ve biber gazıyla eylemcilere müdahale etti. Milletvekili Beştaş da sıkılan gazdan etkilendi.

Oldukça sinirlenen vekil, polislere müdahale izni veren polis şefi ile tartıştı. Beştaş, "Ben bu halkın vekiliyim. Sen atanmış birisin, bana böyle davranamazsın." dedi. Polis şefi ise vekile "Sakin olun." diye karşılık verince Beştaş, "Nasıl sakin olayım, gaz attınız bana ya." diye tepki gösterdi. Polis, ikinci kez müdahale ettiği eylemcilerden 4'ünü gözaltına aldı.Biber-gazindan-etkilenen-HDPli-vekil-polis-sefiyle-tartisti-1901554.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Biber gazından etkilenen HDP'li vekil polis şefiyle tartıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER