Bildiriye imza atan öğretim üyesi hakkında idari soruşturma başlatıldı


Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildirinin ardından, 611 kişinin imzası ile yayımlanan ikinci bildiriye imza atan Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İdil Safiye Soyseçkin Ceylan hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, katıldığı bir toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, ikinci bildiriye imza atan 611 akademisyen arasında Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İdil Safiye Soyseçkin Ceylan'ın da imzası bulunduğunu söyleyerek, gerekli soruşturmanın başlatıldığını ifade etti.
Rektör Savaş, bildiriye imza atan öğretim üyesinin doğum izninde olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: "Hanımefendi şu anda doğum izninde. Doğum izninde yazmış. Anında idari soruşturma başlatıldı ve sürüyor. İlk bildiride bizden imza yok, ikinci bildiride bizden hanımefendinin imzası var. Bazıları diyorlar ki 'üniversiteye biz dışarıdan gaz dökersek üniversite çalışır, açıklama yapar.' Bizim kurumumuz çok ciddi bir kurum. 'Rektör niye susuyor, rektör niye açıklama yapmıyor bu konularda' deniliyor. Ben sen söyleyince mi iş yapacağım? Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin yakaladığı başarının altında disiplin yatar. Mevzuata, kanunlara veya akademik kurallara uygun davranış yatar. Burası kahvehane değil, üniversite... Üst düzey eğitim veren bir kurum. Yüksek Öğretim Kurumu bu konuda bir açıklama yapacak. Biz bu nedenle bir açıklama yapmak istemedik. Konu ile ilgili gerekli çalışma devam ediyor." CİHAN
<< Önceki Haber Bildiriye imza atan öğretim üyesi hakkında idari soruşturma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER