Binlerce şişe sahte rakı piyasada


Fatih'te hastaneye kaldırılan Ercan Tümey'in ölümü ile başlayan sahte rakı soruşturmasında bilanço gitgide ağırlaşıyor. Şu ana kadar toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 19 şüphelinin gözaltına alındığı sahte rakılardan binlerce şişenin de piyasaya sürüldüğü belirlendi.

Fatih'te rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Ercan Tümey'in metil alkol yani sahte rakıdan zehirlenerek hayatını kaybetmesi, İstanbul'da alkol tüketiminin geldiği noktayı gözler önüne serdi. Matil alkolden yapılan sahte rakı şişesinin, müşteriye 5 liradan satıldığı, ancak insan sağlığını da hiçe saydığı ortaya çıktı. Yapılan polis incelemesinde önce Adli Tıp Kurumu'na da kaldırılan 8 cenazenin de aynı şekilde metil alkol zehirlenmesinden öldüğü anlaşıldı.

Soruşturma sürerken yine aynı metil alkol şikayeti ile 100'e yakın hastanın, hastanelere kaldırıldığı ve büyük bir kısmının da yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı belirlendi.

Yapılan araştırmalar sonucu Bağcılar, Küçükçekmece, Esenler ve Gaziosmanpaşa'da yapılan operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ünün imalatçı, 7'sinin aracı ve teslimatçı, 8'inin de sahte rakı alan büfeciler olduğu öğrenildi.

BİNLERCE SAHTE RAKI PİYASADA

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde, imalathane tabir edilen yerlerde yapılan aramalarda binlerce şişe sahte rakı, şarap, viski şişeleri ele geçirildi. İncelemelerde sahte üretilen alkol ürünlerinden binlerce şişenin de piyasaya sürüldüğü belirlendi.

ÖLMESE GÖZALTINA ALINACAKTI

Öte yandan metil alkol zehirlenmesinden hayatını kaybeden Metin K.'nın, şüpheli olarak gözaltına alınan Hikmet B. ile birlikte sahte içki imalatı yaptıklarının tespit edildiği bildirildi. Metin K. ve Hikmet B.'nin Yetkililer, Metin K.'nın da şüpheli listesinde adının bulunduğunu, ancak ölüm haberini aldıklarını belirttiler.

Yapılan çalışmalarda sahte içki üretimine karışan kişilerin şematik bir bağlantı içinde olduklarını belirlendi. Esenler ile Bağcılar'da ve Küçükçekme'de iki ayrı imalat yapıldığı, ölen Metin K. ile Hikmet B.'nin, Küçükçekmece bölgesinin sorumlusu olduğu öğrenildi. Yetkililer, Metin K.'nın daha önceden benzer suçlardan polis kaydı olduğunu ortaya çıkardılar.

Gözaltında bulunan 19 şüphelinin sabaha kadar ifadelerinin tamamlanması ve sonrasında da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmesi bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Binlerce şişe sahte rakı piyasada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER